Grunnen til det er ifølge TV2s fotballekspert Jesper Mathisen at laget besitter for mye kvalitet til å rykke ned.

– Stabæk har enkeltspillere som Morten Skjønsberg og Nicolai Næss, som kan stenge forsvaret når de får spillet til å stemme. Samtidig har de eliteseriens farligste våpen i Ernest Asante, så jeg tror ikke at Stabæk rykker ned denne sesongen, sier Mathisen, som likevel anbefaler Stabæk å ro i land en seier snart.

For Stabæk-laget har nå tapt 11 strake kamper, medregnet vinterens oppkjøring. Tre av disse har vært seriekamper.

– Isolert sett betyr ikke treningskamper noe, men når den vonde trenden fortsetter ut i sesongen kommer følelsen krypende over hele klubben. Tapsrekker preger en klubb, det har jeg førstehåndserfaring med, sier den tidligere Start-spilleren.

Han mener at snuoperasjonen kan komme allerede på lørdag, når Vålerenga kommer på besøk til Nadderud stadion. Hovedstadslaget er det eneste som ligger under Stabæk på tabellen, når de to lagene møtes.

LES OGSÅ: Verste sesongstart for Stabæk noensinne

– For tidlig å dømme Stabæk

Supporterleder i Stabæk, Gjermund Skaar, avkrefter at troen er i ferd med å svinne på tribunen.

– Det har gått altfor kort tid til å dømme Billy McKinlays jobb i Stabæk, og selv om resultatene har vært dårlige – så har det tidvis vært et veldig godt spill ute på banen, sier Skaar, som likevel påpeker at tribunens tålmodighet ikke er bunnløs.

– Vi kommer til å være harde når vi skal, sier Skaar.

Supporterlederen mener at de øvrige lagene i serien er for svake til at Stabæk skal kunne rykke ned i år.

 

– Kanskje for dristig

Veteran og lagkaptein Morten Morisbak Skjønsberg hevder han ikke er bekymret til tross for at Stabæk aldri før har gått på tre strake tap i serieåpningen i eliteseriesammenheng.

– Vi må gjøre noen justeringer, bli hvassere i den siste tredjedelen og få tydelige, kjappe og bestemte løp. I tillegg må vi selvsagt luke bort en del balltap, sier Skjønsberg.

På spørsmål om balltapene i eget forsvar skyldes at laget spiller for dristig, svarer han:

– I noen kamper har vi kanskje gjort det. Vi er et spillende lag, og da er det alltid en viss sjanse for balltap, sier Skjønsberg.

LES OGSÅ: Flere damelag i Asker og og Bærum: – Det går i riktig retning

Holder på 20 år gammel stil

Sportslig leder Inge André Olsen mener Stabæk skal holde kursen, i trøblete farvann.

– Vi kjenner på at vi har tapt noen kamper. Det er aldri hyggelig, og det gir helt klart mer energi å vinne, innrømmer Olsen, som ikke har noen planer om at Stabæk må bort fra den ballbesittende stilen.

– Det er treneren som velger taktikk, men jeg vil oppfordre alle til å være tro mot den planen som har vært spikret ned i klubben siden 1995, sier Olsen, som mener Stabæk hadde en ballbesittelse på 75 prosent i den andre omgangen mot Glimt.

– Kanskje det er for mye? Vi må bli bedre til å omsette ballbesittelsen til flere sjanser, sier Olsen.