Årets Stabæk-mål: Unngå drama som i fjor

SCORET: Oho Omoijuanfo brukte seks minutter på å score mot Sarpsborg. Bildet er fra en annen kamp. T.v. Moussa Njie.FOTO: KARL BRAANAAS

SCORET: Oho Omoijuanfo brukte seks minutter på å score mot Sarpsborg. Bildet er fra en annen kamp. T.v. Moussa Njie.FOTO: KARL BRAANAAS

Sarpsborg – Stabæk 3-1. 13 dager før serien sparkes i gang er Stabæks målsetting ikke den mest hårete i klubbens historie–det er å unngå å havne i samme utsatte situasjon som i fjor.

DEL

Se høydepunktene fra Sarpsborg - StabækSE HØYDEPUNKTENE FRA SARPSBORG 08 - STABÆK LENGER NED I SAKEN

– Jeg tror alle er ganske klare på at målsettingen er å gjøre det bedre enn i fjor. Vi har ikke lyst til å havne i samme situasjon, sier Ohi Omoijuanfo.

I desember scoret han to ganger i den avgjørende kvalifiseringskampen mot Jerv og sikret plassen i eliteserien for Stabæk.

Lagkaptein Morten Morisbak Skjønsberg sier Stabæk-spillerne de siste sesongene ikke har hatt noen seanser for å spikre målsettingene for sesongen. Han er enig i at årets må være å gjøre det bedre enn i fjor.

– Mål er å spille positiv fotball med et lag som evner å kontrollere kamper, sier sportslig leder Inge André Olsen som mener en god sesong for Stabæk vil være å havne midt på tabellen.

– Vi skal gjøre alt vi kan for ikke å havne i samme situasjon som i fjor, sier Stabæks sportslige leder.

Ohi mener mange går for høyt ut før sesongen, setter en for ambisiøs målsetting og blir stresset når de ikke innfrir.

– Vi lar heller andre spå.

Sendte Stabæk foran

Søndag scoret han og sendte Stabæk opp i ledelsen i treningskampen borte mot Sarpsborg. Stabæk spilte en god 1. omgang i Østfold, og hadde flere store sjanser. Spesielt Ohi var god før pause. Men det var hjemmelaget som var mest effektive. Jonas Lindberg og Patrick Mortensen snudde kampen før pause. Tobians Heintz la på til 3–1 i 2. omgang. Det ble også sluttresultatet.

Snaut to uker før seriestart mener Ohi det begynner å se bra ut for Stabæk.

– Vi begynte å se ut som et ordentlig lag tidligere i forsesongen. Vi slet litt med det i fjor og visste ikke helt identiteten vår. Nå har vi funnet ut identiteten vår og jeg synes det er bra relasjoner i laget.

- Mulig å slå disse

Morten Morisbak Skjønsberg er fornøyd med måten Stabæk startet kampen.

- Vi tok ledelsen, skapte en del sjanser og kunne satt et par mål til. De (Sarpsborg) kom litt mye inn i kampen etterhvert. Vi kunne klart å opprettholde trykket litt til. Så er det målene vi slipper inn som er ergerlige, oppsummerer lagkapteinen. 

Han spilte kun en omgang. Det var ikke avtalt på forhånd.

- Jeg slet litt med en smell som jeg fikk på trening lørdag. Jeg gikk ut for å være smart.

Han mener Stabæk fortsatt har litt å jobbe med frem mot seriestart, men mener søndagens kamp ikke var så verst.

- Jeg tror det er mulig å slå disse i serien. Vi har noe godt angrepsspill og må fortsette å jobbe med det.

Sarpsborg 08  3 (2)

Stabæk   1 (1)

Treningskamp menn elite

Mål: 0-1 (6.) Ohi Omoijuanfo, 1-1 (18.) Jonas Lindberg, 2-1 (41.) Patrick Mortensen, 3-1 (53.) Tobians Heintz

Stabæk: Mande Sayouba - Håkon Skogseid, Morten Morisbak Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe - Tonny Brochmann, El-Hadji Ba, Tortol Lumanza, Hugo Vetlesen, Moussa Njie, Ohi Omoijuanfo

Innbyttere: Emil Bohinen i 46. min. for Ba, Ahmed El-Amrani i 46. min. for Morisbak Skjønsberg, Edvard Race i 60. min. for Lumanza, Jude i 75. min. for Ba

Artikkeltags