Bradley etter Dio-salg: – Mangler kortsiktige ambisjoner

TENKER RBK: Stabæk-trener Bob Bradley skulle gjerne beholdt Diomande, men forstår også at klubben må selge.

TENKER RBK: Stabæk-trener Bob Bradley skulle gjerne beholdt Diomande, men forstår også at klubben må selge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bob Bradley tror salget av toppscoreren kan ha langsiktige fordeler for Stabæk, men føler det ikke stemmer overens med visjonen om å jakte trofeer.

DEL

Tirsdag ble klubbens toppscorer, Adama Diomande, solgt til den engelske 1. divisjonsklubben Hull for et beløp som, etter det Budstikka erfarer, har en totalverdi på nærmere 30 millioner.

LES OGSÅ: Diomande: – Det riktige både for meg og Stabæk

Den ettertraktede angrepsspilleren har vært Stabæks kanskje viktigste spiller denne sesongen, og av hans 17 eliteseriescoringer har 12 vært direkte avgjørende for hele 15 poeng. Uten disse poengene ville Stabæk ligget på en tiendeplass.

– Kjenner ikke alle sider

– Det er ikke annet enn statistikk. Uten å ta noe vekk fra Dio, så vet man aldri hva en annen spiller kunne gjort i samme rolle, sier Bradley, som på ingen måte gitt opp seriegull og cupfinale.

– Er salget av Diomande, på et tidspunkt hvor dere kjemper om flere gull, et tegn på at klubben mangler kortsiktige ambisjoner?

– Ja, det er et tegn på det. Jeg minner ledelsen på at når man vil skape en vinnermentalitet, så må hele gruppen sikte mot trofeer. En avgjørelse som dette går ikke hånd i hånd med det jeg sier til laget hver dag, og det er ikke lett, innrømmer Bradley, som ikke ønsker å gå nærmere inn på hvorvidt avgjørelsen var riktig.

LES OGSÅ: Tallene som viser hva Diomande har betydd for Stabæk

– Jeg kan ikke snakke om alle deler av det finansielle. Et valg som dette har nok mange positive sider langsiktig, og klubben fikk et tilbud de mente var fornuftig. Jeg må nå bygge videre med det jeg har, sier Bradley, som har kontrakt med klubben ut sesongen.

Tenker kun RBK

Han ønsker ikke å si noe om hvorvidt saken påvirker hans valg om å ta en ny sesong i Stabæk.

– Folk prater mye om at jeg er i forhandlinger om ny kontrakt, men jeg har alltid sagt at jeg vil se hvordan denne sesongen går. Nå tenker jeg kun på det som skal skje i Trondheim, sier Bradley, som sikter til seriekampen på Lerkendal om to uker, og den påfølgende semifinalen i cupen på samme sted.

LES OGSÅ:

- Fagermo må tåle litt juling

– Vi kan ikke trylle hver gang

Forstår Bradley

Espen Moe er styreleder i Stabæk Fotball. Han var jublende glad for at klubben fikk bøttevis med penger for spissen. Men han forstår også Bradleys frustrasjon.

– Jeg tror også at Bob (Bradley) kjenner klubbens økonomiske ståsted. Men jeg forstår selvfølgelig at han ikke synes det er ideelt å selge toppscoreren midt i sesongen, sier Moe.

– Tror du dette gjør noe med forhandlingene dere har med Bradley om en eventuelt ny kontrakt?

– Nei, det tror jeg ikke. Vi har så vidt begynte å snakke sammen og vil fortsette de samtalene, sier Moe.

– Hva skal Stabæk gjøre med alle Dio-pengene?

– Det skal vi diskutere i både aksjeselskapet og klubben. Men nytt kunstgress på den ene banen vår er PRI 1. Kvitte seg med gammel gjeld er også viktig. Vi skal uansett ikke bli stormannsgale, avslutter Stabæk-leder Espen Moe.

Artikkeltags