Vil styrke fotballbåndet mellom Stabæk og Bærum

GLEDER SEG TIL FESTDAG: Daglig leder i Bærum Sportsklubb, Henrik Dahl, gleder seg til «Super-Lørdag»-kampene mellom Bærum og Stabæk på Sandvika stadion.FOTO: KNUT BJERKE

GLEDER SEG TIL FESTDAG: Daglig leder i Bærum Sportsklubb, Henrik Dahl, gleder seg til «Super-Lørdag»-kampene mellom Bærum og Stabæk på Sandvika stadion.FOTO: KNUT BJERKE

I dag skal det spilles fem kamper mellom Bærum og Stabæk. «Super-Lørdagen» skal styrke forholdet mellom klubbene – på og utenfor banen.

DEL

Konseptet er hentet fra nederlandsk fotball, hvor blant andre PSV Eindhoven og Feyenoord i årevis har latt klubbenes yngre lag møte hverandre over en hel dag.

I dag er det Stabæk og Bærum som følger modellen – med en treningskamp mellom klubbenes seniorlag som det store høydepunktet.

– Dette er et initiativ for å styrke fotballinteressen i hele kommunen, sier daglig leder i Bærum Sportsklubb, Henrik Dahl, som ramser opp en rekke fordeler med et arrangement som dette.

LES OGSÅ:

Henning Hauger sa nei til Stabæk – klar for Strømsgodset

Stabæk drømmer om «Mix»-retur 

– Forholdet klubbene imellom blir sterkere, samtidig som at man får muligheten til å oppleve hele bredden i klubben på én og samme dag. Samtidig merker vi at det prates om denne dagen rundt om, og det skaper oppmerksomhet til klubbene, sier Dahl, som har planlagt flere lignende arrangementer i månedene fremover – med klubber som Asker og Lyn.

Her kan du se Bærum-Stabæk direkte fra klokken 12.30! 

Bedre samarbeid

Historisk sett har ikke båndene mellom Stabæk og Bærum vært de sterkeste – men Dahl er klar på at det stadig snakkes mer mellom klubbene.

– Det handler sikkert om at jeg er svensk og Inge André (Olsen, sportslig leder i Stabæk) er sørlending, sier Dahl og ler, før han legger til:

– I fremtiden håper jeg å kunne se 50–60 av «våre» supportere på Nadderud stadion under en eliteseriekamp. Så godt må forholdet være mellom de lokale klubbene, sier Dahl.

LES OGSÅ:

Håkon Skogseid returnerer til Stabæk

Ønsker å flytte Telenor Arena-bokstaver til Nadderud stadion 

I tillegg til seniorlagene, skal klubbenes 13-, 14-, 15- og 16-åringer i aksjon på Sandvika stadion, med første kamp allerede klokken 08.30.

Forventer ikke tusenvis av tilskuere

Selv er Dahl forsiktig optimist når det kommer til antall tilskuere.

– Vi tror ikke at det blir fullsatt og 2.000 tilskuere, men vi håper det kommer mange som vil se god fotball. De som er interessert kommer uansett, sier Dahl.

Klubbens inntekter rundt arrangementet er basert på kioskdrift, og Bærum-lederen håper klubben kan få et lite overskudd når de summerer opp til våren.

Stabæk fornøyd

Stabæk er svært fornøyde med å bli invitert til den første «Super-Lørdagen», og har allerede lekt med tanken om å arrangere det samme neste år.

– Dette kommer til å knytte Bærum-fotballen tettere sammen, og det er et veldig bra initiativ som Bærum kommer med her, sier daglig leder i Stabæk, Jon Tunold.

LES OGSÅ:

Pappa har 36 landskamper. Nå har sønnen debutert for A-laget til Stabæk 

Han er enig med Dahl om at de to klubbene har startet et godt arbeid med å «reparere» båndet mellom de to.

God dialog

– Det har vært mye god dialog mellom klubbene de siste årene, noe som er veldig viktig. Sportslig er det mye å hente på et godt samarbeid med Bærum, som er nest best i kommunen på fotball. De har, som oss, et fokus på spillerutvikling, og da er det spennende å se hva vi kan bidra med, sier Tunold.

Han ønsker også at Stabæk skal bidra i «Super-Lørdag»-arbeidet, og har luftet for Bærum-ledelsen at Stabæk kan tenke seg å arrangere – kanskje allerede neste sesong.

– Et veldig bra tiltak, sier Tunold.

PS: Seniorkampen sendes direkte klokken 12.30 på budstikka.no.

Artikkeltags