Bærum utlignet på overtid mot Moss

SAMARBEIDER: I mai møttes Cole Grossmans Stabæk og Ola Moes Bærum i cupen. I vinter møtes klubbene en hel dag.FOTO: KARL BRAANAAS

SAMARBEIDER: I mai møttes Cole Grossmans Stabæk og Ola Moes Bærum i cupen. I vinter møtes klubbene en hel dag.FOTO: KARL BRAANAAS

Kampen mellom Moss og Bærum endte 3-3.

DEL

MOSS - BÆRUM LØRDAG FRA KL. 15.00

Budstikka kommer tilbake med mer om kampen.

Da de to naboene Stabæk og Bærum møttes til cupkamp i mai snakket klubblederne om at de ønsket å samarbeide for å fremme fotballen i området. Nå er de enige om et arrangement som kanskje blir det første av sitt slag i Norge.

28. januar skal de to klubbene spille kamper mot hverandre i alle aldersklasser på guttesiden fra 13 år og oppover. Den første kampen starter klokken 08.30 på Sandvika stadion og den siste kampen spilles klokken 18.00. Midt på dagen skal A-lagene til de to klubbene møtes.

Daglig og sportslig leder i Bærum, Henrik Dahl, forteller smilende at han håpet å få opp kiosksalget på vinterstid og at det var noe av bakgrunnen for arrangementet.

– Både Stabæk og vi er opptatt av å bygge fotballen i området. Jeg mener det er potensial både for et lag i eliteserien og 1. divisjon her, sier Dahl.

Han sier han ikke vet om noe tilsvarende arrangement i Norge, men at han har hørt om det i Nederland.

LES OGSÅ: Scoret ekte hat-trick da Stabæk vant 

– Nødt til å være sammen

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, har heller ikke hørt om noe tilsvarende i Norge.

– Jeg tror ikke dette har skjedd i Norge før. Her blir det bra matching for begge klubber.

Olsen opplyser at Stabæk og Bærum mener alvor når de har uttalt at de ønsker å gjøre tiltak for å fremme fotballen i området.

– Vi blir nødt til å være sammen om det. Dette handler ikke om Stabæk eller Bærum, men om fotballen i vårt område og hvordan vi kan utvikle den. Da står vi sterkere sammen enn hver for oss. Nå lager vi en dag sammen, med mulighet for supportere i begge klubber og de som er fotballinteresserte til å se å se spennende kamper, sier Stabæks sportslige leder Inge André Olsen.

LES OGSÅ: Bærum med langt steg mot sikker plass

Artikkeltags