Stabæk tjener fett på å være topplag

TOPPSCORER: Adama Diomande (t.v.) snudde kampen mot Lillestrøm nærmest alene. Jo høyere plass på tabellen for Stabæk, desto mer penger får klubben fra medieavtalen. Her er «Dio» i duell med Lillestrøm-spilleren Jørgen Kolstad.  FOTO: ANETTE ANDRESEN

TOPPSCORER: Adama Diomande (t.v.) snudde kampen mot Lillestrøm nærmest alene. Jo høyere plass på tabellen for Stabæk, desto mer penger får klubben fra medieavtalen. Her er «Dio» i duell med Lillestrøm-spilleren Jørgen Kolstad. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Artikkelen er over 2 år gammel

Stabæk tjener stort på at Adama Diomande (25) skyter klubben mot toppen av tabellen.

DEL

– Vi har god muligheter til å følge Rosenborg helt til døren i eliteserien nå. Når vi ligger der vi ligger på tabellen (andreplass), må vi følge det løpet helt inn. Det skylder vi oss selv, og ikke minst våre omgivelser, sier daglig leder i Stabæk Fotball, Lars Hjorth.

Han og klubben hadde en god dag på jobben etter at Bob Bradleys menn reiste seg mesterlig, og snudde 0–2 til 3-2-seier hjemme over Lillestrøm søndag kveld.

LES OGSÅ:  Tidligere Stabæk-spiller vraket gamleklubben - signerte for Lillestrøm

Mandag gjennomførte heltene fra LSK-kampen en rolig restitusjonsøkt. På kontoret satt Lars Hjorth og trykket på kalkulatoren.

Medieavtalen

– Plasseringsmessig var helgens resultater viktig for oss. Det at vi ligger på andreplass akkurat nå, betyr at vi i slutten av denne måneden får utbetalt rundt 4 millioner kroner fra medieavtalen. Vi hadde budsjettert med ca. 1,5 millioner kroner, sier Stabæks daglige leder.

Norsk Toppfotball, via medieavtalen, utbetaler penger til klubbene i eliteserien og 1. divisjon fire ganger i året.

LES OGSÅ: Bradley om matchvinneren: - Diomande ledet oss til seieren i kveld

– Ved de to første utbetalingene er beløpet flatt og det samme for alle klubbene i eliteserien. Ved den tredje og fjerde utbetalingen er det blant annet tabellposisjonen som spiller inn på beløpet vi får, sier Hjorth.

6 millioner ekstra

Lars Hjorth sier at Stabæk i 2015 har budsjettert med en inntekt på rundt 8 millioner kroner fra medie-avtalen.

LES OGSÅ: Dette skal til for at Stabæk skaffer seg nye spillere

– Men en andreplass vil gi oss drøye 14 millioner kroner fra medie-avtalen. Det er 6 millioner kroner mer enn budsjettert, og det er klart at det betyr mye for en klubb som oss, sier Hjorth som tviler på om klubben kommer til å selge noen profilerte spillere på den siste dagen overgangsvinduet er åpent (overgangsvinduet i norsk fotball stenger ved midnatt tirsdag 18. august).

Tjener mer på Lerkendal

Bortekampen mot Rosenborg i cupens semifinale, kan også bli gullkantet for klubben. Faktisk kan Stabæk tjene mer på å spille på en fullsatt (20.000) Lerkendal, enn ved å spille hjemme på Nadderud i semifinalen.

LES OGSÅ: Marerittrekning for semifinaleklare Stabæk

– Vi skal jo ha en overføring på 15 prosent av cupinntektene til Rosenborg, og rent økonomisk kan vi faktisk tjene mer på å spille på en fullsatt Lerkendal, enn å spille hjemme på Nadderud. Hadde vi spilt hjemme måtte jo også vi gi RBK 15 prosent av våre cupinntekter, sier Lars Hjorth som understreker at Stabæk gjerne skulle spilt semifinalen hjemme.

Artikkeltags