Stabæk kvinner med storseier

BLYTUNG START: Stabæk-trener Vanja Stefanovic og Stabæk har fått en tung start på sesongen.

BLYTUNG START: Stabæk-trener Vanja Stefanovic og Stabæk har fått en tung start på sesongen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stabæk-kvinnene valset over Lyn i lokaloppgjøret lørdag.

DEL

STABÆK - LYN 5-0

Stabæk hadde fem poeng på syv kamper, og lå på 11. plass på tabellen, men med en knusende seier klatrer de blå opp på en åttendeplass.

Stabæk-kvinnene har møtt fire av de fem andre lagene fra Oslo-området og har ikke klart å slå noen av dem. Og de legger ikke skjul på at det var viktig med en seier for moralen i dag.

– Dette var en kamp ingen ville tape. Det er et lokaloppgjør og mange av oss kjenner hverandre godt. Det var en veldig viktig seier, sier hat-trick helten, Andrea Wilmann etter tre scoringer og tre poeng mot Lyn.

Den hurtige kantspilleren som tidligere har spilt for Lyn sier at fordi hun kjenner Lyn-spillerne såpass godt, var hun klar over hva hun skulle gjøre.

– Jeg hadde bestemt meg før kampen for å utfordre ofte. Jeg kjenner de jentene godt og da er det spesielt moro å vinne på denne måten her. Nå må jeg bare fortsette å spille bra, så håper jeg at scoringene også fortsetter, sier hun.

Trener Vanja Stefanovic er godt fornøyd med lagets innsats mot Lyn.

– Vi holder nullen, noe som er veldig deilig. Samtidig viser vi at når vi er strukturerte bakover og holder tett, så fungerer og løsner angrepsspillet vårt også. Og da kan vi spille med hvem som helst, sier Stefanovic.

Hun er klar over tabell-situasjonen, for selv om Stabæk nå klatrer opp på en åttendeplass har de fler spilte kamper enn motstanderne som ligger nederst i Toppserien.

– Vi er selvfølgelig klare over hvor vi ligger på tabellen, men det er ikke noe vi kan tenke på nå. Vi tar en kamp av gangen også skal vi ikke være på nederste del når vi står her ved sesongslutt, sier en sikker Stabæk-trener etter kampen mot Lyn.

1. omgang

Kampen startet med store sjanser i begge ender i vinden på Nadderud. Det skulle bare ta syv minutter før Stabæk tok ledelsen gjennom Melissa Bjånesøy. Spissen fikk to sjanser fra kort hold uten at Lyn-spillerne kom seg opp i press og det var en enkel oppgave for Bjånesøy.

Kun 11 minutter senere var det nok en gang Bjånesøy som tok seg gjennom og slapp en fin ball til Andrea Wilmann som iskaldt satt ballen mellom bena på Lyn-keeperen. Dermed står det 2-0 til Stabæk i lokaloppgjøret.

Stabæk opp i 3-0! Det er igjen Andrea Wilmann som drar seg fri på sin venstreside og setter ballen enkelt i mål. Lyn sliter med å stoppe Wilmann som herjer nå.

Rett før pause øker Stabæk til 4-0! Denne gang er det Synnøve Jensen som kommer seg gjennom og scorer for de blå. Dette er også pauseresultatet. Stabæk med full kontroll i denne kampen etter noen kaotiske første minutter.

2. omgang

5-0! Forståelig nok startet den andre omgangen litt roligere, og Lyn har vært frempå et par ganger, men nok en gang stikker Wilmann gjennom på sin kant. Knuser alle i Lyn-forsvaret med farten sin og er sikker alene med keeper. Hat-trick på Andrea Wilmann etter 63 minutter.

Slutt

Det hele ender 5-0 til Stabæk som sårt trengte en seier for å ikke bli skikkelig satt i gjørma nederst på tabellen. Stabæk får i tillegg gitt noen minutter til to debutanter ettersom at kampen aldri var jevn etter den dominerende førsteomgangen.

Lagene:

Stabæk: Ingrid Hjelmseth (keeper, kaptein), Guro Bergsvand, Silje Bjørneboe, Carlotta Fennefoss, Siri Merete Nordeide Grønli (83), Heidi Elisabeth Ellingsen, Kelly Maureen Fitzgerald, Andrea Wilmann, Synne Sofie Kinden Jensen, Rebecca Mykland (46), Melissa Linn Berman Bjånesøy (90).

Reserver: Melenie Sophie Johansson Watts (keeper), Julie Kvale Støstad (90), Rikke Ramstad Pedersen (83), Thea Loennecken (46).

Lyn: Siri Ervik (keeper), Sofie Tunes (46), Benedikte Birkelund (kaptein), Camilla Huseby, Emilie Closs, Noor Eckhoff, Camilla Linberg (73), Linn Huseby, Runa Lillegård (46), Vilde Hasund og Jenny Kristine Olsen.

Reserver: Charlotte Leinebø (keeper), Synne Austmo, Joanna Bækkelund (46), Tiril Haga (73), Anna Linnea Palm (46), Una Søyland og Malin Soleng.

Dommer: Fatemeh Zangeneh, Nordstrand IL.

Målscorere: Melissa Bjånesøy (7), Andrea Willmann (18, 35, 63) og Synnøve Sofie Kinden Jensen (44).

Gule kort: Camilla Huseby, Lyn (49), Anna Palm (82)

Tislkuere: 206

Artikkeltags