GRORUD – STABÆK 0–4 (0–2)

Bare fem kamper står mellom Stabæk og opprykk til eliteserien. Søndag gjorde laget jobben borte mot Grorud. Samtidig fikk de en gavepakke da KFUM måtte avgi poeng med 3–3 mot Bryne. Dermed befester Stabæk 2.-plassen på tabellen, som gir direkte opprykk, og er nå to poeng foran KFUM.

Stabæk tok umiddelbart kommandoen i oppgjøret på Grorud. Bunnlaget ble presset til enkle feil. Men presset avtok raskt og Stabæk la laget lavt og tillot at Grorud hadde ballen mye.

Bortelaget skapte null og niks det første kvarteret.

Det gjorde ikke Grorud heller, men det var hjemmelaget som dominerte banespillet. Grorud hadde en stor sjanse på en corner midtveis i omgangen. Stabæks avslutning ble blokkert av et Grorud-bein, blokkeringen ble en god avslutning og Marcus Sandberg klarte akkurat å få reagert raskt nok til å få en hånd på ballen.

Kampfakta

Grorud 0 (0)

Stabæk 4 (2)

Fotball, 1. divisjon menn

Mål: 0–1 (41.) Patrick Metcalfe, 0–2 (45.) Nicolai Næss, 0–3 (79.) Fitim Azemi, 0–4 (81.) Gift Emmanuel Orban

Stabæk: Marcus Sandberg – Sturla Ottesen, Kasper Pedersen, Simen Wangberg, Nicolai Næss, Thor Lange – Herman Geelmuyden, Patrick Metcalfe, Fredrik Krogstad – Fitim Azemi, Gift Emmanuel Orban

Innbyttere: Nicolas Pignatel Jenssen i 38. min. for Wangberg, Adam Kaied i 55. min. for Krogstad, Victor Wernersson i 55. min. for Ottesen, Aleksander Andresen i 71. min. for Geelmuyden, Peder Vogt i 71. min. for Lange

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland

Gult kort: Marcus Sandberg, Stabæk

Kampen bølget

Gift Orban sto bak Stabæks første sjanse. Innlegget hans etter 28 minutter gikk tvers gjennom Grorud-feltet og havnet hos Thor Lange. Hans avslutning ble så vidt blokkert.

Etter 35 minutter var det bare en dårlig avslutning som hindret hjemmelaget i å ta ledelsen. Grorud kom på en kontring, ballen havnet hos Thomas Elsebutangen, men hans bredside med venstrebeinet ble for puslete og Sandberg reddet.

I samme situasjon kolliderte Stabæk-kaptein, Simen Wangberg, med tidligere Asker-spiller Didrik Sereba. Wangberg måtte byttes ut med store smerter i høyrebeinet.

Minuttet senere skjedde situasjonen som burde gi Sereba dårlig nattesøvn. I stedet for å la et frispark gå ut, satte han hodet på det og Stabæk fikk corner.

Kasper Pedersen vant duellen og nikket ballen tilbake i feltet. Der var Patrick Metcalfe som stanget inn 1–0.

Stabæk løftet seg etter en temmelig svak omgang og avsluttet de første 45 minuttene med gode sjanser for Gift og Herman Geelmuyden.

På overtid fikk Nicolai Næss plass til å avansere fremover før han banket til med strak vrist fra 17–18 meter. Ballen føk i hjørnet til 2–0 for De Blaa.

Lekestue

Grorud var det farligste laget helt i åpningen av 2. omgang. Didrik Sereba fikk tverrvende og fyre løs fra kloss hold, men skuddet gikk rett på Sandberg.

Det neste kvarteret var stillingskrig. Stabæk så ut til å ha god kontroll og Groruds forsøk ble for puslete.

Fra midtveis i omgangen ble det lekestue for gjestene. Etter 68 minutter kom Thor Lange på nettopp et langt løp. Hans innlegg fant Gift, men spissen styrte ballen over.

Noen minutter senere var Stabæk enda farligere. Gjestene hadde frispark, Gift stanget ballen mot mål, men Groruds Akinyemi klarerte på målstreken med et brassespark. Aleksander Andresen banket til på returen, men Simen Lillevik fikk så vidt reddet.

Litt senere var det utrolig at ikke Gift satte inn 3–0. Spissen vant ballen fra Groruds keeper og hadde bare å sette ballen i det åpne målet. I stedet måket han den over.

Rett etterpå lå imidlertid 3–0 i Grorud-målet da Wernersson fant Fitim Azemi, som satte inn 3–0.

To minutter senere ble Gift sendt alene med keeper Lillevik. Denne gang gjorde han ingen feil og plasserte inn 4–0.