Seks mål i andre omgang ga Stabæks fjerde strake sluttspillgull

MESTERE: Stabæk sikret sin fjerde strake NM-triumf lørdag kveld.

MESTERE: Stabæk sikret sin fjerde strake NM-triumf lørdag kveld. Foto:

En målløs førsteomgang ble fulgt opp med en ketchupeffekt i andre omgang - da Stabæk tok nok et NM-gull i bandy.

DEL

STABÆK - SOLBERG 6-0

– Det er like gøy hver gang. Det er derfor vi spiller, smilte Christian Randsborg bredt etter at han tok sitt ellevte NM-gull med Stabæk lørdag kveld.

Det var også Stabæks fjerde strake NM-gull - og den fjerde strake finaleseieren over Solberg. Stabæk har nå vunnet ti av de siste 13 sluttspillene.

– Ja, man blir ikke lei av dette, altså. Det er like gøy hver gang, supplerer Nikolai Jensen - like etter at han har kastet Stabæks tradisjonelle gullhjelm over gjerdet til noen supportere.

LES OGSÅ: Endelig ble Høvik norgesmestere

– Gøy med tett kamp

Det ble komfortabelt til slutt for Stabæk - men det tok tid før de blåkledde bæringene fikk hull på byllen mot Solberg. Drammenserne la seg dypt i første omgang, seiersvante Stabæk slet med å bryte ned det kompakte forsvaret - og laget skapte få sjanser.

Til pause var stillingeng 0-0.

– Det er kjempegøy å spille når det er sånne tette matcher. Vi sitter i pausen og sier at «det her er dritkult». Man får utfordret seg selv og må yte det lille ekstra. Og så løsner det i andre omgang. Det var deilig, smiler Jensen.

–  Ja, jeg er enig i det. Ikke i fjor, men i årene før, så har NM-finalen omtrent vært avgjort til pause, sier Stabæk-trener Anders Christensen.

– Men vi visste hva vi skulle gjøre og hadde en veldig klar plan. Så får vi det første målet ganske tidlig i andre omgang. Da løsner det og alle kan senke skuldrene.

LES OGSÅ: Slik hyller klubben gullgrossistene

Ketchup

For 1-0 skulle altså komme. To minutter ut i andre omgang fikk Stabæk corner. Ballen havnet hos Christian Randsborg - som fikk ballen over streken. Fem minutter senere økte årets toppscorer i serien, Björn Buskqvist, til 2-0 - og også denne scoringen kom etter en corner.

Og bare minuttet etter 2-0-scoringen driblet Nikolai Jensen seg fri, og satte inn Stabæks tredje fra skrått hold. Kampen var i realiteten avgjort.

MED POKALEN: Kaptein Magnus Høgevold hever pokalen over hodet, mens resten av Stabæk-spillerne jubler.

MED POKALEN: Kaptein Magnus Høgevold hever pokalen over hodet, mens resten av Stabæk-spillerne jubler. Foto:

– Første omgang er jevn, og de tetter veldig bra bakover. Vi sliter med å skape sjanser, selv om vi har et par cornere. Vi snakket i pausen om å bare kjøre på - og så hadde vi kanskje litt tur som fikk ketchup-effekten såpass tidlig i andre omgang, sier Christian Randsborg - mannen som altså «åpnet ketchupflasken».

Christensen påpeker at målene er et resultat av at man har gjort noe riktig i de første 47 minuttene.

– Vi skaffet mange cornere, og kunne kanskje ha scoret før pause. Når man skaper sjanser, så må den jo sitte til slutt, sier han.

LES OGSÅ: Stabæk er juniormestere i bandy

Samtidig påpeker spillere og trenere at laget ikke stresset tross 0-0 i pausen.

– Det var helt stille og rolig i pausen. Alle følte vi hadde kontroll, sier Christensen.

– Vi ble enige om at det kom til å løsne snart, det var bare det lille som manglet. Da var det fint at vi fikk scoringene tidlig i andre omgang. Da fikk vi sluppet ned skuldrene, og gjort de tingene vi er best på, sier Jensen.

FORNØYDE STORE OG SMÅ: Brødrene Petter og Jan Olav Løyning sammen med nevøen Ola Løyning Aasheim (6).

FORNØYDE STORE OG SMÅ: Brødrene Petter og Jan Olav Løyning sammen med nevøen Ola Løyning Aasheim (6). Foto:

Kontroll

Etter scoringene hadde Stabæk full kontroll på kampen - og spillerne var flinke til å holde ballen i laget. Samtidig gjorde spillerne det de trengte fremover.

Nikolai Jensen danset seg forbi hele Solberg-forsvaret før han satte inn 4-0. Markus Fremstad fikk tid og rom da han kontrollert satte inn 5-0 ti minutter før slutt - og samme mann avsluttet scoringsballet med det 6-0 - som omtrent var en kopi av 5-0-scoringen.

Dermed vant Stabæk 6-0.

– Jeg må si at å ikke slippe inn mål i en finale, det er så utrolig sterkt. Selv om det er 0-0 til pause føler jeg at vi har fullstendig kontroll hele kampen, sier Christensen.

Bankett

Og selv om spillerne er seiersvante, skal det ikke stå på feiringen.

– Nå skal vi ha en bankett og en liten førgreie i garderoben. Så er det bordsetning, og så blir det nok et utested. Og så skal jeg på jobb i morgen, ler Jensen.

KAMPFAKTA

STABÆK 6 (0)
SOLBERG 0 (0)
NM-finale, bandy, herrer
Mål:
1-0 (47.) Christian Randsborg (Nikolai Jensen), 2-0 (52.) Björn Buskqvist (Magnus Høgevold), 3-0 (53.) Jensen (Fredrik Randsborg), 4-0 (64.) Jensen (Petter Løyning), 5-0 (80.) Markus Fremstad (Buskqvist), 6-0 (86.) Fremstad (Jensen).
Stabæk: Aleksander Nygaard, Sindre Beckmann - Simen Holmen-Jensen, Petter Løyning, Magnus Høgevold, Nikolai Jensen, Björn Buskqvist, Jan Olav Løyning, Andreas Killingstad, Jesper Wilhelmsen Tho, Sverre Jacob Brecheisen, Fredrik Randsborg, Eirik Halvorsen, Christian Randsborg, Jørgen Hannar Akeren, Markus Fremstad
Utvisninger: Stabæk 3x10 min. Solberg 2x10 min.
Dommere: Christian Førde, Mats Gunnar Eriksson, Andreas Jebsen Mikkelsen, Sander Østlund Raggan.
Tilskuere: 796 på Marienlyst Kunstis

Artikkeltags