Skip to main content

Stabæk Håndball saksøkes av tidligere spillere

TREKKER STABÆK FOR RETTEN: De tidligere Stabæk-spillerne Rikke Klausen (bildet) og Rakel Alvern retter pengekrav mot sin gamle klubb, etter at de angivelig ikke fikk utbetalt lønn under skadeopphold.

To tidligere spillere har gått til sak for å kreve inn penger de mener klubben skylder for manglende lønn i skadeperioder.

De to tidligere Stabæk-spillerne Rikke Klausen og Rakel Gåra Alvern har nå tatt rettslige steg for å kreve inn pengene de mener klubben skylder.

Begge spillerne forlot Stabæk før årets sesong, med lengre skadeopphold under sin tid i klubben.

Klausen ønsker ikke å kommentere noe rundt søksmålet, men bekrefter at det gjelder økonomiske forhold.

LES OGSÅ: Foreldre reagerer mot Stabæk-ledelsen – lar bredden betale for elitesatsing

Lønnet ikke skadde spillere

Det har ikke lykkes Budstikka å komme i kontakt med Rakel Gåra Alvern tirsdag, men advokatfullmektig Nicolai Løland Dolva forteller at saken er prinsipiell, og at beløpet er underordnet.

– Saken er prinsipiell og partene er saklig uenige om jussen. Grunnlaget for søksmålet er at spillerne mener Stabæk Håndball ikke har overholdt sin lønnsplikt. Som følge av at spillerne ble skadet, besluttet Stabæk å stoppe lønnsutbetalingene, til tross for at spillerne utførte annet arbeid i skadeperioden. Dette med den begrunnelse at spillerne var indisponibel for kamper. Kamp er én av flere arbeidsoppgaver spillerne er forpliktet til å utføre i henhold til kontraktene. Dersom man skal følge Stabæk Håndball sin argumentasjon fullt ut, er spillerne kun berettiget lønn ved deltagelse i kamp, skriver Dolva i en epost tirsdag.

«Annet arbeid» beskriver advokaten som trenergjerning ved klubbens håndballskole, opptrening, samt sponsoroppdrag og lignende oppgaver.

LES OGSÅ: Stabæk har fått eliteserielisens

Vil ikke kommentere

Styreleder Jon Wilmann bekrefter at de har en konflikt med tidligere spillere, men anser saken som å være en personalsak – og ønsker derfor ikke å kommentere saken ovenfor Budstikka.

Han forteller at det dreier seg om en sak hvor spillere tjener under halvparten av grunnbeløpet i folketrygden og derfor ikke har krav på sykepenger.

– Hvilke arbeidsoppgaver mener dere at spillere må kunne fylle for å ha krav på lønn?

– På generelt grunnlag anser vi arbeidsoppgavene til spillerne å være klar for kamp og normal trening, svarer Wilmann.

– Betyr det at skadde spillere fritas fra øvrige aktiviteter som håndballskole og sponsoroppdrag?

– Skadde spillere skal også fritas fra utenomsportslige aktiviteter, sier Wilmann, som presiserer at han ikke kjenner til detaljene i den konkrete saken.

Det er satt av én dag til saken i Asker og Bærum tingrett, den 30. oktober.

VIL IKKE KOMMENTERE: Styreleder i Stabæk Håndball, Jon Wilmann.

LES OGSÅ: Stabæk har snudd økonomien – er trygge på lisensen

Flere problemer

Dette er ikke første gang klubben beskyldes for ikke å ha betalt regningene sine. I sommer ble det kjent at klubben skylder et større beløp i leieutgifter for hjemmebanen Nadderud Arena, mens de to tidligere trenerne Markus Rossavik og Tarjei Sundal tidligere har fortalt om manglende utbetaling av blant annet feriepenger.

LES OGSÅ: Krever større beløp av Stabæk

LES OGSÅ: Stabæk mener de har kontroll

I kjølvannet av de økonomiske problemene har også flere foreldre luftet sin frustrasjon over hvordan økte avgifter og flere dugnadstimer har blitt innført – hvor styreleder Jon Willman fortalte at de økte treningsavgiftene i stor grad har subsidiert elitesatsingen i klubben.

Nå venter en runde i retten for Stabæk Håndball.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.