Skip to main content

Ville vente med å forlenge – kan miste spilletid

Ola Brynhildsen kan gå gratis fra Stabæk neste sommer om han ikke forlenger kontrakten med klubben.

Ola Brynhildsen kan gå gratis fra Stabæk neste sommer om han ikke forlenger kontrakten med klubben. 

Foto: Knut Bjerke

Ola Brynhildsen (20) har så langt ikke villet forlenge kontrakten med Stabæk. Det kan snart få konsekvenser for spilletiden. 

20-åringens kontrakt med Stabæk går ut i juni 2020. Stabæk ønsker at Brynhildsen forlenger kontrakten, men så langt har han vært avventende.

– Han ønsket først å vente til etter VM og så til etter at overgangsvinduet stengte (31. august), sier sportslig leder Inge André Olsen. 

Han legger til at de har hatt samtaler over tid og kommer til å trappe opp disse nå. Olsen legger ikke skjul på Stabæk har ønsket at Brynhildsen allerede skulle forlenget kontrakten, men at han selv har villet vente. 

– Man må respektere at klubb og spillere har ulikt syn, vi har hatt flere diskusjoner og saker i styret hvor vi prøver å lage en strategi for sånne situasjoner. Det er forankret at vi må prioritere de som prioriterer Stabæk. 

– Da kan vi legge ned

Olsen påpeker at klubben investerer mye penger i akademiet, som på sikt skal tilføre klubben penger. 

– Hvis spillere skal gå gratis fra oss kan vi legge ned Norges beste akademisatsing og heller bruke penger på å kjøpe spillere, sier Olsen som understreker at Stabæk må akseptere spilleres valg, men at spillerne også må akseptere at Stabæk må ta valg. 

Stabæks sportslige leder sier rett ut dersom en spiller ikke har Stabæk i sine fremtidsplaner, må klubben kanskje heller velge en spiller som har Stabæk i fremtidsplanene. 

– Spillere og agenter må respektere at vi noen ganger må velge annerledes. Ofte blir det ramaskrik hvis en klubb tar et slikt valg. Det er det samme spillere gjør, men for en klubb blir det ofte mer betent.

Olsen understreker at de prøver å holde seg prinsippet om at de som leverer for laget er de som plukkes ut til å spille. Han sier han opplever at det er varierende forståelse for at Stabæks akademisatsing er avhengig av at det legges igjen penger i klubben når spillere går videre. 

– Det var et flott eksempel da Tobias Børkeeiet gikk til Brøndby og foreldrene takket for det Stabæk hadde gjort siden han var fem år gammel. 

– Vi får se

Ola Brynhildsen sier han ikke har fått noe konkret kontraktsforslag av Stabæk og at det har vært stille den siste tiden. 

– Jeg er veldig åpen for å snakke med Stabæk. Jeg får vurdere fremtiden min, så får vi se. 

Brynhildsen sier han er fornøyd med tingenes tilstand i Stabæk. 

– Jeg er her i alle fall ut kontrakten min så får vi se hva som skjer. 

Brynhildsen virker overrasket over at det kan koste ham spilletid om han ikke bestemmer seg om fremtiden. 

– Jeg håper det er sånn at de som presterer best får spille. Det må til for at vi skal klatre på tabellen og jeg håper det er det som gjelder. 

Molde er blant klubbene som skal ha vist interesse for 20-åringen. Brynhildsen hevder han ikke vet om Molde fortsatt er interessert. 

– Jeg har sagt til agenten min at jeg ikke vil vite noe før det er noe konkret.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.