Skip to main content

– Vi leter fortsatt etter den spissen

Erik Botheim har ikke fått en pangstart på Stabæk-karrieren. Fortsatt venter han på sitt første mål i den blå drakten.

Erik Botheim har ikke fått en pangstart på Stabæk-karrieren. Fortsatt venter han på sitt første mål i den blå drakten.

Foto: Eva Groven

Stabæks spisser har kun scoret ett mål totalt etter tolv kamper. Treneren innrømmer at klubben fortsatt leter etter spissen som skal score mål.

I pausen mot Haugesund byttet Stabæk-trener spiss Erik Botheim ut med Kosuke Kinoshita, etter at Botheim hadde notert seg for null skudd på mål. Det samme antallet presterte innbytter Kinoshita i andreomgangen. 

– Botheim hadde det ikke så lett i dag. Vi slet med fysikken til Haugesund-stopperne. Derfor valgte vi å prøve ut Kinoshita som kunne gå mer i bakrom, begrunner Stabæk-trener Jan Jönsson valget sitt med. 

Spisskarusellen

Stabæk har gjennom overgangsvinduet i sommer vært tydelige på at klubben ser etter en spiss. Inn kom nederlandske Darren Maatsen, som fikk fire kamper i Stabæk-drakta før han pådro seg en strekk. 

Deretter signerte klubben Erik Botheim på lån fra Rosenborg. Så langt har han spilt to kamper fra start, og blitt byttet ut til pause mot Aalesund og mot Haugesund. 

Fortsatt venter Botheim på sin første scoring i Stabæk-drakten. Så langt i år er det kun Kosuke Kinoshita som har scoret for Stabæk som spiss. Oliver Edvardsen har to mål, men de er begge fra kantrollen.

– Vi leter fortsatt etter den spissen som kan være effektiv for oss på topp. Nå har ikke Botheim fått mange kampene for oss, så han kommer etter hvert, sier Stabæk-treneren. 

Søker

Oliver Edvardsen har også fått et par kamper under beltet som spiss, men har blitt flyttet ut igjen på kanten etter at Darren Maatsen og Botheim kom til klubben. 

– Oliver (Edvardsen red.anm..) ga oss mye bra energi da han var spiss, sier Jönsson. 

Han påpeker at det ikke har blitt så mye kamper på noen av spissene. Maatsen, Botheim og Filip Valencic har fått spille fire kamper hver, mens Kinoshita har spilt mest med åtte kamper, dog mye som innbytter. 

– De har ikke spilt så mye, så vi har gått litt rundt å søkt etter den som passer best. Noen kamper passer Botheim best, mens andre kamper vil vi bruke Valencic eller Kinoshita for eksempel, konstaterer Jönsson. 

Full uke

Jönsson er klar på at det tette kampprogrammet har påvirket Botheims spill så langt i Stabæk-karrieren.

– Nå får vi en sjanse til å trene en full uke sammen, så kanskje det sitter bedre da. Erik (Botheim red.anm. …) har enda ikke trent med oss en full uke, han har kun vært med de ukene vi har hatt to kamper i uken. Forhåpentligvis løsner det neste helg, sier svensken. 

Forhåpentligvis løsner det neste søndag da Stabæk tar imot formlaget Odd. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.