Skip to main content

Toni Ordinas trer til side som Stabæk-trener

IKKE LENGER STABÆK-SJEF: Toni Ordinas.
IKKE LENGER STABÆK-SJEF: Toni Ordinas.

Spanjolen skal ikke lenger være hovedtrener for Stabæks eliteserielag i fotball.

"Stabæk Fotball har i dag etter samtaler med Toni Ordinas, sammen blitt enige om at det er tid for å gjøre endringer i trenerteamet rundt A-laget. Toni vil tre til side med umiddelbar virkning og vi vil jobbe intensivt med å få på plass nye trener. Frem til ny trener er på plass vil Jan Peder Jalland lede laget", skriver Stabæk i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Ordinas tok over som hovedtrener for Billy McKinleay sommeren 2016 og ledet laget til fornyet kontrakt i eliteserien etter kvalifiseringsspill samme høst for å unngå nedrykk.

SAK FRA ONSDAG MORGEN: Stabæk-trener Ordinas om situasjonen: – Vi er midt i et hjerteinfarkt og vi må løse problemet

Det var etter onsdagens trening at Ordinas fikk beskjeden.

– Enkel matematikk

Stabæk skriver i pressemeldingen at de er takknemlige for jobben Ordinas har lagt ned og legger til at 2018 har vært et tøft år resultatmessig.

– Fotballen er noen ganger veldig enkel med mekanismer som er tøffe. Vi har sagt det hele våren at vi er ganske nær å lykkes, men vi tar lite poeng og kommer da til et tidspunkt der enkel matematikk viser at vi vil rykke ned hvis vi ikke endrer på noe. Slik er fotballen ubarmhjertig, sier Stabæks sportslige leder Inge André Olsen i en pressemelding.

– Følsomt

Han innrømmer også at dagens hendelser har satt følelsene i sving på Nadderud.

– Det er jo en mann som jeg har blitt veldig glad i. Derfor er det følelsesmessig en tøff dag og noen timer for meg. Det er ikke bare hyggelig å overlevere en sånn beskjed, men det er som Toni også sier – Stabæk er det viktigste her. Verken meg, han, eller noen av oss andre er større enn klubben. Hvis vi tror at en endring kan utløse energi og gjøre spillerne rustet for å ta poeng, så vil han være lojal mot den beslutningen. Toni er en Stabæk-mann, veldig glad i Stabæk og kommer til å følge oss videre, sier Olsen i pressemeldingen.

Senest tirsdag sa Ordinas følgende til Budstikkas journalist:

– Jeg kan få sparken i morgen. Om en uke, etter sesongen er ferdig eller om fire år, sa han da.

Det gikk kanskje raskere enn han hadde forventet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.