Skip to main content

Tester kinesisk stopper - inviterer til pressekonferanse

SER PÅ KINESER: – Vi vil aldri har råd til å kjøpe fri en sånn spiller, sier Inge André Olsen om kineseren Stabæk har på besøk.

Den kinesiske midtstopperen Jie Sun (28) har vært med Stabæk de siste dagene. Fredag inviterer klubben til pressekonferanse - på kinesisk restaurant.

Stabæk jobber stadig på spreng med å få inn en spiller til før seriestart. Kommer det noen nå, blir det en utlending, røper Inge André Olsen.

Kineseren Jie Sun trener for tiden med Stabæk. 28-åringen har spilt 149 kamper i den kinesiske superligaen og ukentlig møtt offensive spillere i verdensklasse. Olsen påpeker at Jie Sun har høy verdi i det kinesiske markedet og en helt annen lønn enn Stabæk kan matche.

– Han er her for å trene og sjekke forholdene. Vi vil aldri ha råd til å kjøpe fri en sånn spiller. Da må mesteparten av lønnen ligge et annet sted, sier Stabæk-lederen.

Nå kan det virke som Stabæk har funnet en løsning på dette. Fredag ettermiddag inviterer de i alle falle til pressekonferanse for å presentere ny spiller. Det hele skal foregå på en kinesisk restaurant i Oslo.

Jie Sun spilte en omgang i Stabæks generalprøve mot Mjøndalen.

 

Serieåpner mandag

Lørdag sparkes den norske eliteserien i gang. Mandag serieåpner Stabæk mot Lillestrøm – samme dag stenger overgangsvinduet.

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen sier de sjekker mange muligheter for å forsterke spillertroppen.

– Vi er veldig i markedet for å sjekke ut og finne en spiller, sier Olsen som understreker at de er fornøyde med troppen de har.

– Finner vi den rette spilleren så har vi mulighet til å handle.

Olsen har ingen planer om å ta et langskudd og en sjanse på noen han er usikker på og sier samtidig at Stabæk ikke kommer til å handle for å bruke penger.

– Vi er veldig selektive, sier han og legger til:

– Vi kan få inn spillere, men det er ingen hensikt å svi av penger for å bruke penger. Vi skal ikke gjøre noe i desperat tidsnød for å hente noen.

 

Norsk marked vanskelig

Olsen sier Stabæk kommer til å jobbe med alle muligheter frem til seriestart og har gitt tilbud til noen spillere som har takket nei. Og han innrømmer at markedet er vanskeligere ettersom dagene går og det nærmer seg seriestart.

– Det norske er spesielt vanskelig. Vi ser mye på utenlandske spillere, på låneavtaler og noen som kan kjøpes fri. Hvis det kommer noen så er fra utlandet, sier Inge André Olsen.

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.