Skip to main content

Syv Stabæk-spillere koronasmittet

Syv av Stabæks spillere har testet positivt for covid-19.

Syv av Stabæks spillere har testet positivt for covid-19. 

Foto: KARL BRAANAAS

Etter omfattende testing i helgen, er Stabæk Fotball oppe i syv spillere som er smittet av covid-19. 

Fredag i forrige uke bekreftet klubben på sin hjemmeside at de hadde fått påvist koronasmitte i klubben, og at A-lagstroppen og støtteapparat er i karantene. 

Det var Moussa Njie som har fått påvist covid-19. Den tidligere Stabæk-spilleren trente med klubben tirsdag og onsdag og fikk positivt prøvesvar sent torsdag kveld.

Spillere og støtteapparat har vært gjennom testing i løpet av helgen. Mandag ettermiddag opplyser klubben at det er påvist seks nye tilfeller av covid-19 blant spillerne. 

Det er etter at alle nærkontakter har testet seg en gang.

– Tydelig beskjed

På Stabæks hjemmeside uttaler lege Arne Røde at Stabæk har praktisert et strengt smittevernregime siden pandemien brøt ut for ett år siden.

– Før helgen hadde vi ikke hatt et eneste smittetilfelle på A-laget, sier Røde.

De første smittetilfellene har vært en vekker.

– Smittetallene ellers i samfunnet taler sitt tydelige språk, for nå smitter viruset lettere enn det noen gang har gjort. Det er en tydelig beskjed ikke bare til oss, men til andre også, om å være ekstremt nøye i tiden fremover.

Moderate symptomer

Røde har tett dialog med spillerne som har fått påvist korona. Spillerne skal ifølge legen vise moderate symptomer. 

43 personer i Stabæk har testet seg de siste dagene. Over 30 prøver har vært negative. Man venter fortsatt på noen prøvesvar. De som har testet negativt skal teste seg igjen om noen dager. 

Smitten som er identifisert er kun i Stabæks A-lagstropp for menn - ikke kvinnelaget. 

Saken oppdateres. 


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.