Skip to main content

Supporterne vil heie Stabæk ut av nedrykkstriden

MANNSTERKE: Rundt 40 Stabæk-supportere trosset lørdag det sure været, og stilte opp på Nadderud for å heie frem laget under deres siste trening før søndagens Odd-kamp.

Etter en svak serieåpning fikk Stabæksupporterne nok, og ba spillerne skjerpe seg med et stort banner på klubbens treningsfelt. Lørdag stilte de opp på trening for å bygge spillerne opp igjen før Odd-kampen.

 dagens trening, den siste før spillerne entrer Nadderud stadion til årets åttende eliteseriekamp, lovet supporterne å lage «kampstemning». SE VIDEO

– Vi skal synge, veive med flagg og lage engasjement rundt treningen lørdag, for å backe opp gutta før søndagens kamp, fortalte supporterleder Gjermund Skaar fredag.

Rundt 40 Stabæk-supportere stilte opp på lørdagens trening, tross det sure været. De sang, jublet, viftet med flagg åg fyre opp blå røyk da treningen var over.

Stabæk-trener BillyMcKinlay satte stor pris på støtten supporterne viser.

– De skapt en livlig treningsøkt i dag, slår han fast.

Den skotske treneren forteller at han tidlig la merke til hvor støttende Stabæk-supporterne er.

– Det viser at forholdet mellom supporterne og klubben, spillene og alle er et unikt forhold. Det er noe jeg tidlig la merke til da jeg kom hit,  sier han, før han legger til:

–  Det er hyggelig å se dem her. Det ga en annen følelse på treningen, og de viser at de står bak oss. Vi setter stor pris på det, og tar aldri støtten deres for gitt.

TAKKNEMLIG: Stabæk-trener Billy McKinlay satte stor pris på at Stabæk-supportene møtte opp og viste sin støtte på lørdagens trening.

LES OGSÅ: Stabæk tok seg komfortabelt videre i cupen

– Må ha mer innsats og hjerte

Det var etter tapet mot Haugesund mandag at to supportergrupperinger kalt Ultras 1912 og Vestfronten, så seg lei av det de mener er «mangel på innsats og hjerte for klubben». Den påfølgende natten hang de derfor opp et stort banner med beskjed om at spillerne må starte å «blø for drakta».

– Det er et absolutt krav at samtlige spillere går i seg selv og finner en bedre kurs. Det går for sakte fremover og vi er for lette å lese. Agon (Mehmeti) må få flere til å hjelpe seg på topp. Om vi skal snu dette må vi ha mer innsats og hjerte i alle deler av klubben, uttalte en talsmann fra grupperingene.

LES OGSÅ: To skader på halvannen uke i Sarpsborg - nå kan Davey miste flere kamper

Saken fortsetter under bildet.

 

TAKKET: Stabæk-kaptein Morten M. SKjønsberg tok seg god tid etter treningen for å takke supporterne for støtten.

Reiste til Sarpsborg

Torsdag var et 50-talls supportere på plass under cupkampen borte mot Sparta Sarpsborg, og lørdag trapper de også opp sin egen innsats på lagets trening.

– Etter Haugesund-kampen ble vi alle forbanna, akkurat like forbanna som Billy McKinlay var etter tapet. Vi supportere er vel sjeldent særlig konstruktive i våre tilbakemeldinger, men vi er ikke sure på laget. Vi skal heie frem, ikke bryte ned, sier Skaar.

LES OGSÅ: NRK: Tidligere Stabæk-leder bøtelagt etter basketak

– Er det ofte dere gjør «stunts» som dette?

– Det må være fryktelig lenge siden vi har gjort noe slikt som dette, for jeg kan ikke huske sist, sier supporterlederen, som mener enkelte supportere er svært bekymret for hvordan laget fremstår.

– Men vi har troen på at dersom Billy McKinlay får skrudd på plass spillestilen, får på plass et angrepsspill og får opp tenningsnivået, så kan dette bli bra. Det handler om å få ut potensialet i spillere som Agon Mehmeti og Ernest Asante, sier Skaar.

LES OGSÅ: Stabæk får minst 2,25 millioner

– Kloke supportere

Banner-budskapet nådde selvfølgelig frem til Stabæk-spillerne, og kaptein Morten Skjønsberg fortalte til klubbens hjemmeside at han selv var svært frustrert, og forsto supporternes reaksjon.

Sportslig leder Inge André Olsen fortalte Budstikka at han og resten av klubben vil lytte på supporterne.

– Vi har de beste, mest trofaste og støttende supporterne i landet. I tillegg er de også smarte og oppegående. Hvis de opplever at ikke spillerne blør for drakta så er dette noe vi må ta tak i raskest mulig, uttalte Olsen.

Søndag kveld venter en tøff utfordring, når topplaget Odd kommer på besøk til Nadderud.

Stabæk må trolig klare seg uten en skadet Alexander Davey, som hinket av banen under cupkampen torsdag, for andre gang på halvannen uke i Sarpsborg by.

– Jeg trodde jeg var 100 prosent tilbake, men etter i dag er det tydelig at jeg ikke var det. Så det er noe vi må jobbe med, ellers så kan det påvirke karrieren min, sier en tydelig skuffet Davey.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.