Skip to main content

Storseier i sesongavslutningen

Kornelius Normann Hansen (bak, t.h.) har nettopp gitt Stabæk ledelsen. Foran «hermer» Mats Solheim etter Normann Hansens klassiske araber-flikkflakk-feiring.

Kornelius Normann Hansen (bak, t.h.) har nettopp gitt Stabæk ledelsen. Foran «hermer» Mats Solheim etter Normann Hansens klassiske araber-flikkflakk-feiring.

Foto: EVA GROVEN

Det meste gikk Stabæks vei i sesongavslutningen mot Strømsgodset tirsdag.

STRØMSGODSET – STABÆK 0–4

Tirsdag kveld var det duket for den siste kampen i årets eliteseriesesong. Og etter en innledning som bølget frem og tilbake, sikret etter hvert Stabæk seieren med komfortable sifre.

Gjengen fra Nadderud ga seg ikke før det sto 4–0 på måltavlen.

– Jeg er veldig fornøyd. Ja, de har energi og fart, så det er klart at vi må jobbe hardt for å holde nullen. Samtidig synes jeg ikke 0–4 er flatterende, Oliver Edvardsen er nære ved å bli tomålsscorer, og Marcus Antonsson kunne fått tre mål i dag. Det er en bra laginnsats i dag, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

For Stabæk fikk sine mål. Først rett før pause, da en corner ble slått inn i boks. Både Gustav Valsvik og Emil Bohinen ga alt i duellene – noe som gjorde at Strømsgodset ikke fikk klarert. Til slutt endte ballen hos Kornelius Normann Hansen, som banket inn 1–0.

Ti minutter før slutt doblet så Darren Maatsen ledelsen – etter et herlig forarbeid fra Normann Hansen – og samme mann økte til 3–0 bare minutter senere, etter en herlig avslutning. To minutter på overtid kom så Stabæks fjerde mål. Erik Botheim slo inn i boks fra høyrekant, og Kosuke Kinoshita dyttet ballen i åpent mål.

– Det meste positivt

– Dette var kanskje spillere som trengte mål og assist?

– Absolutt. Det meste var veldig positivt i dag, sier Jönsson, som sier seg fornøyd med de ti siste kampene – mye på grunn av at mange nye spillere kom inn i laget, og tok nivået.

Strømsgodset var særdeles nære å utligne 25 minutter før slutt – men straffesparket ble strålende reddet av Stabæk-keeper Marcus Sandberg.

– Det var viktig. Den kom litt ut av ingenting, og det hadde vært tungt mentalt å få den imot. Men han redder den, og det er sånt vi trenger. Det er utrolig deilig å sitte igjen med denne følelsen, sier Emil Bohinen.

Redning på strek

Omtrent åtte minutter var spilt da Stabæk kom til sin første, ok mulighet tirsdag. Kaloyan Kostadinov slo en fin bakromspasning, og etter hvert kom innlegget fra Normann Hansen. Marcus Antonsson fikk hodet på ballen, men lærkulen skled av pannebrasken, og det hele endte med en Strømsgodset-klarering.

Da kampen straks rundet 12 minutter kom Strømsgodset til kampens så langt største sjanse, etter en kontring. Et innlegg ble slått på bakre stolpe, der Lars-Jørgen Salvesen ventet – men Stabæk-forsvaret kom seg ned på streken – og Gustav Valsvik stoppet til slutt avslutningen med ryggen.

Åtte minutter senere kom Stabæk til en ny, brukbar avslutningsmulighet. Etter fint spill rullet Sammy Skytte ut til Normann Hansen, som skjøt fra skrått hold. Strømsgodset-keeper Viljar Myhra slo ballen ut til corner.

Ledelse

Etter et par nestensjanser for begge lag kom Stabæk til en særdeles god mulighet fire minutter før pause. Antonsson slo strålende gjennom til Oliver Edvardsen, som avsluttet fra 16 meter. Skuddet gikk imidlertid rett på Strømsgodsets keeper, som reddet.

Nå var Stabæk gode – og tre minutter før pause kom Edvardsen til en ny, stor mulighet. Denne gang gjorde han det meste på egen hånd, men det strålende skuddet fra hjørnet av sekstenmeteren ble ekstremt godt reddet av Strømsgodset-keeper Myhra.

På corneren kom dog Stabæk-scoringen som ga 1-0 - som nevnt etter at Normann Hansen banket ballen i mål etter et hjørnespark der Stabæk nektet å gi seg.

- Det er deilig å få mål og det som er så godt som målgivende. Det har gått noen måneder siden sist nå, smiler Normann Hansen etter kampen.

Gode muligheter

Etter pause kom Strømsgodset ut i høyt tempo, men Sandberg reddet greit drammensernes to første avslutninger – og også Mats Solheim stoppet en farlig avslutning på vei mot mål.

Et kvarter ut i omgangen snappet så Marcus Antonsson ballen innenfor 16-meteren, etter at Strømsgodset ikke klarte å klarere ballen. Men skuddet, fra skrått hold, gikk noen centimeter utenfor stolpen. Samme skjebne led avslutningen hans et par minutter senere, da han plukket opp et innlegg fra Solheim.

Mellom Antonssons to avslutninger hadde Strømsgodset et forsøk, der ballen ble spilt i bakrom. Men, Valsvik vartet opp med en strålende takling.

Reddet straffe – og avgjorde

20 minutter etter hvilen kom Strømsgodset rundt på høyrekanten. Et innlegg traff hånden til Mats Solheim, og dommer pekte resolutt på straffemerket. Marcus Sandberg reddet imidlertid straffesparket på fantastisk vis.

Og når Strømsgodset ikke fikk ballen i mål, var det heller Stabæk som skulle gjøre det. Mens nervene var til å ta og føle på i kampen, dro Normann Hansen seg herlig inn i feltet, forbi to mann, før han fikk kranglet ballen videre til Darren Maatsen. Og nederlenderen, han satte 2–0 for Stabæk.

Minutter senere kom så 3–0. Oliver Edvardsen tok med seg ballen fremover, før han på lekkert vis slo den, med hælen, til Maatsen. Og igjen satte nederlenderen ballen i mål – denne gang på vakkert vis, da han skrudde ballen i bortre hjørnet med venstrefoten.

To minutter på overtid avgjorde altså Kinoshita, etter at Botheim slo godt inn fra høyrekanten.

Dermed avsluttet Stabæk eliteseriesesongen på beste vis.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.