Skip to main content

Stabæks toppscorer slipper operasjon

Stabæk og Oliver Valaker Edvardsen (blå drakt) herjet mot Kristiansund og Agon Muçolli på Nadderud søndag.

Stabæk og Oliver Valaker Edvardsen (blå drakt) herjet mot Kristiansund og Agon Muçolli på Nadderud søndag. 

Foto: EVA GROVEN

Oliver Valaker Edvardsen (22) var forberedt på en operasjon etter sesongen. Nå slipper klubbens toppscorer å legge seg under kniven.

– Jeg har lyskeproblemer og det er en overbelastning. Det har tatt mer tid enn jeg hadde forventet, sa Oliver Valaker Edvardsen til Budstikka tidlig i oktober.

I den samme artikkelen sa klubbens fysioterapeut, Simen Thøgersen, at det var aktuelt å operere det som tidligere ble omtalt som sportsbrokk.

Men rehabilitering og forsiktig opptrening har gjort at 22-åringen har spilt de siste kampene for Stabæk. Og han kommer trolig også til å spille de siste livsviktige kampene til klubben, som tok et langt steg i riktig retning da de slo Kristiansund søndag. Da tok de over den viktige kvalifiseringsplassen etter at Brann feilet.

– Tilstanden min er blitt mye bedre. Det var noe rusk i lysken, men jeg ga det litt tid og nå har kroppen leget. Jeg har ingen planer om å operere, for kroppen min fungerer fint nå. Det samme sier det medisinske apparatet, sier Oliver Valaker Edvardsen.

Toppscorer

Selv om han har stått over flere kamper, er han fortsatt klubbens toppscorer med syv mål i eliteserien. Det syvende kom mot KBK søndag, da han nærmest fikk tildelt 3-0-målet av KBK-keeper Sean McDermott. Det er likevel for få, mener han selv.

Oliver Valaker Edvardsen (t.v.) og Fredrik Haugen gliste godt etter 3-0-seieren over Kristiansund.

Oliver Valaker Edvardsen (t.v.) og Fredrik Haugen gliste godt etter 3-0-seieren over Kristiansund. 

Foto: EVA GROVEN

– Det er litt under det jeg hadde håpet på, men i og med at jeg har vært ute en periode, er det ikke helt galt. Målet mitt var å nå tosifret, og det er fortsatt ikke for sent, sier han.

Ut 2022

Stabæk krøp opp til kvalifiseringsplassen etter de tre poengene på Nadderud søndag. De tre gjenstående kampene er mot Tromsø (B), Rosenborg (H) og Odd (B).

– Det er jo en grunn til at vi ligger der vi ligger. Men det er en årsak til at de andre rundt oss på tabellen også ligger der. De er også svake, sier Oliver Valaker Edvardsen.

– Det er tre tøffe kamper igjen. Vi skal nyte denne seieren mot Kristiansund, men taper vi mot Tromsø er det snudd igjen. Vi må bare ha fokus på oss selv, sier Stabæk-trener Eirik Kjønø. Han la ikke skjul på at det å vinne over Kristiansund var ekstra deilig.

– Det er ingen ting som er bedre enn å vinne viktige kamper, sier han.

Oliver Valaker Edvardsen har en kontrakt med Stabæk som går ut etter neste sesong. Han sier at han ikke vet hva han gjør hvis klubben rykker ned.

– Jeg har kontrakt med Stabæk ut 2022-sesongen og satser fortsatt på at vi beholder plassen, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.