Skip to main content

Stabæk vant – men spenningen lever

JUBEL - MEN KUN EN GANG: Stabæk jublet etter 1-0-scoringen onsdag. De er nok også fornøyd med utgangspunktet før returen - men med litt mer hell kunne det vært så mye bedre.

Stabæk var temmelig mye bedre enn Aalesund onsdag kveld. Men det resulterte kun i en ettmålsledelse før returkampen på vestlandet søndag.

Stabæk - Aalesund 1-0

Dermed lever spenningen i aller høyeste grad mellom Stabæk og Aalesund - selv om Stabæk tilbragte mye av tiden inne på Aalesunds halvdel. Gjestene lå nemlig kompakt og dypt, og Stabæk måtte jobbe for å finne åpningene.

Det klarte de en gang - da Tobias Børkeeiet pirket inn 1-0 etter et innlegg fra Jeppe Arctander Moe. Men med to stolpetreff og et par andre gode muligheter, kunne utgangspunktet vært enda bedre.

LES OGSÅ: Fra skademareritt i Aalesund til toppscorer i Stabæk

Børkeeiet-scoring

Stabæk åpnet kampen ganske godt, og hadde mest av både ball og nestensjanser.

Allerede etter to minutter var Franck Boli nære ved å drible seg forbi siste Aalesund-forsvarer, men ballen endte til slutt i armene til Andreas Lie. Tre minutter senere var Moussa Njie nære ved å nå Boli med et lavt innlegg - men Aalesunds Daniel Gretarsson fikk klarert i siste øyeblikk.

Også defensivt hadde Stabæk god kontroll i åpningen av kampen. Men det tok litt tid før de Blaa skapte de virkelig store sjansene. For selv om Stabæk hadde mye ball inne på Aalesunds halvdel i første omgang, lå nemlig gjestene meget kompakt defensivt.

Men etter 27 minutter kom det forløsende 1-0-målet. Fine kombinasjoner mellom Børkeeiet, Brynhildsen og Moe skaffet Stabæk en corner. Den slo Moe inn - bare for å få den i retur. Stabæks venstreback smalt til, ballen gikk via en Aalesund-forsvarer, og fant Tobias Børkeeiet. Han styrte ballen mot mål - og den hvite lærkulen snek seg inn i keepers høyre hjørne.

Stabæk hadde fått det viktige første målet.

LES OGSÅ: Derfor kan julegavene ryke for Emil (19) i år

Stolpetreff

Fire minutter etter scoringen kom Aalesunds første sjanse, da et innlegg fra høyre fant  Habib Gueye. Men spissens heading gikk rett på Stabæk-keeper Marcus Sandberg.

Men det var Stabæk som var det beste laget, og syv minutter før pause kom første omgangs største mulighet foruten scoringen. Moussa Njie tok med seg ballen inn i farlig område. Franck Boli gikk på et løp som ga vingen rom - og til slutt dyttet Njie ballen til Ohi. Han avsluttet fra skrått hold, men ballen traff stolpen og rullet langs streken - akkurat foran foten til en Boli som kastet seg inn - før den til slutt ble klarert av en Aalesund-forsvarer.

 

NESTEN: Ohi har nettopp truffet stolpen, og Franck Boli kaster seg så lang han er for å nå frem på returen. Men, ivorianeren er akkurat litt for sent ute.

Viktig blokkering

Rett etter pause hadde Aalesund en mulighet, da et frispark spratt farlig gjennom Stabæk-feltet, uten at noen fikk satt foten på ballen.

Kvarteret senere dro Holmbert Fridjonsson seg gjennom og inn i Stabæk-feltet, men skuddet fra elleve meter ble strålende blokkert av Vadim Demidov.

Men det var Stabæk som var best også i denne omgangen. De Blaa trillet mye ball, og halvveis i omgangen fikk Boli en gigantsjanse. Jeppe Arctander Moes innlegg langs bakken var nemlig perfekt, men avslutningen til Boli fra elleve meter - akkurat den spilleren man vil ha i de situasjonene - gikk meteren over mål.

Stolpetreff nummer to

Og kampen fortsatte i det samme sporet - Stabæk hadde ball, og Aalesud satset på kontringer. Kvarteret før slutt var dog Stabæk nære ved å kunne spille seg gjennom, men Boli ble klippet ned på vei frem, 20 meter fra mål. Jeppe Moe stilte seg opp, og skrudde frisparket over muren. Men, dessverre for Stabæk, traff ballen stolperoten og spratt ut.

To minutter før slutt stpilte Franck Boli gjennom Ohi. Sistnevnte prøvde å vippe ballen over Andreas Lie, men keeperen fikk slått ballen ut til corner.

Den var godt slått, og havnet hos Børkeeiet på bakre stolpe. Han fikk etter litt om og men dyttet ballen mot mål - men Aalesund-keeper Lia reddet igjen.

Spenning

13 ganger i år har Stabæk gitt fra seg en ledelse. Denne gang var det dog altså Stabæk som var nærmest ved å score på slutten. Men, det ville seg ikke for de Blaa.

Dermed lever spenningen i aller beste velgående før returkampen på søndag.

KAMPFAKTA  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.