Skip to main content

Stabæk trygge på seriestart som planlagt

VÅRLIG: Arrangementssjef i Stabæk, Kjetil Ekeli, og banemester Przemyslaw Psiuk sjekker gresset på Nadderud.JOAKIM S. ENGER

Stabæk kan ikke love strøken bane til seriestart. Men de kan love at det ikke blir som i fjor – at seriestarten blir utsatt.

Om 10 dager spiller Stabæks damelag årets første hjemmekamp i Toppserien når Klepp kommer på besøk. Om 12 dager sparkes herrenes seriestart mot Lillestrøm i gang på Nadderud.

Arrangementssjef Kjetil Ekeli legger ikke skjul på at alt avhenger av været frem mot seriestart og at mildværet denne uken er kjærkomment.

– Banen er fri for snø og undervarmen har stått på noen uker. Vi skal ha god kontroll på banen, sier han.

– Vi skal ha banen klar til to lag. Med naturgress er det litt utfordrende.

LES OGSÅ: Estisk landslagsspiller (23) har signert for Stabæk

Måtte måke

Banemannskapene jobber med banen, arrangementssjefen sier det ikke kan forventes at den er grønn og strøken om 10 dager.

– Det skal mye til, men Nadderud pleier å bli veldig bra etter hvert i sesongen.

Stabæks arrangementssjef røper at det nok er mer utfordringer rundt tribunene enn gressmatten.

– Mandag saltet vi alle tribuner. Etter dette må vi måke. Men ting skal bli klart, sier han.

I fjor var serieåpningen borte mot Strømsgodset på kunstgresset på Marienlyst 11. mars.

Brakk hånden på første Stabæk-trening 

Sen seriestart

Hjemmepremieren mot Start på naturgresset på Nadderud uken etterpå måtte utsettes. Først 15. april kunne Stabæk åpne hjemme mot Tromsø. I år åpner de altså hjemme 1. april.

– Det er sen seriestart i år i forhold til i fjor og til neste år. Og Nadderud er ikke den enkleste arenaen å ha klar. Vi gjør alt vi kan for å komme i mål.

Ekeli legger heller ikke skjul på at han håper på mildere vær i dagene frem til seriestart for at folk skal få toppfotballfølelse.

– Jeg tror en del er i vintermodus når de ser at det er hvitt. Men det var bra med folk på treningskampen lørdag (mot Ull/Kisa).

LES OGSÅ: 4.000 nordmenn får skaden hvert år. Celine Granli (23) har ingen planer om å gi opp fotballkarrieren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.