Skip to main content

Stabæk sviktet mot bunnlaget – berget ett poeng

Emil Jonassen og Stabæk møtte Start på Sør Arena. Det kjedelige oppgjøret endte 0-0. 

Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix

Stabæk fikk til svært lite mot Start, og var heldige som fikk med seg ett poeng fra Sørlandet.

START – STABÆK 0–0

Det ble et meget kjedelig og blodfattig eliteserieoppgjør på Sør Arena i Kristiansand. Og for gjestene fra Bærum skal de være gift fornøyd med at de fikk med seg ett poeng på bussen hjem fra Sørlandet.

– Vi startet bra, men ble slitne mot slutten. Dette var ikke en perfekt dag, men vi får være fornøyd med at vi holdt nullen og berget ett poeng, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til Eurosport etter kampen. 

Hanche-Olsen ryddet unna

Gjestene fra Bærum åpnet best på Sørlandet, uten at det ga uttelling i målprotokollen.

Snaut 15 minutter ut i kampen fikk hjemmelagets kampens første store mulighet, men Andreas Hanche-Olsen ryddet unna for Stabæk.

Minuttet senere var det Stabæk og Emil Bohinen om forsøkte seg. Men avslutningen fra Bohinen ble for svak, og endte rett på Start-keeper Amund Wichne.

Rett på keeper

Det tok drøye halvtimen før Stabæk og kaptein Andreas Hanche-Olsen kunne notere seg for de blåkleddes første store mulighet. Kornelius Normann Hansen slo et frispark, og på bakre stolpe fikk Hanche-Olsen all verdens tid. Men nikken fra 23-åringen endte rett på keeper.

Rett før hvilen fikk Stabæk en mulighet etter fint spill innen for Starts 16-meter, men avslutningen fra Normann Hansen er rett og slett ikke god nok. Men Stabæk var gode der, helt frem til avslutningen.

Tre minutter etter hvilen dundret Emil Bohinen til fra 23 meter. Men forsøket endte langt over Start-målet.

Gjesp

De neste ti minuttene var et eneste langt gjest på Sør Arena. Det var tydeligvis at noen makrellfotball var det ikke å se. Hverken av hjemmelaget eller gjestene fra Bærum.

Drøye timen ut i kampen slo Start et innlegg foran Marcus Sandberg, men de gulkledde hadde ingen foran målet til å utfordre svensken.

Unggutten Kornelius Normann Hansen forsøkte seg fra 23 meter da Stabæk fikk tildelt et frispark. Men forsøket traff ikke innenfor stengene. Bedre gikk det ikke for Hanche-Olsen da han forsøkte seg fra 17 meter noen minutter senere. Men heller ikke kapteinen lykkes. Skuddet gikk rett i Start-muren.

Farlige Start

Etter 71 minutter skjedde det plutselig noe. Start var farlig frempå, og kun et samarbeid med Mats Solheim og Marcus Sandberg forhindret at hjemmelaget tok ledelsen.

Bare to minutter senere måtte Marcus Sandberg igjen vise seg frem. Det er Starts Steffen Lie Skålevik som avsluttet, men Sandberg fikk vippet ballen over tverrliggeren.

Nå var det hjemmelaget – som så langt ikke hadde vunnet på eget plastgress – som presset noe voldsomt. Men Emil Jonassen reddet på streken for Stabæk.

Til tross for et sterkt press fra Start, klarte altså Stabæk 0–0 på Sør Arena.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.