Skip to main content

Stabæk-stjerne overveldet etter indisk landslagsbesøk

OVERVELDET: Stabæks indiske målvakt Gurpreet Singh Sandhu.

– Jeg hadde aldri trodd at et indisk landslag skulle komme hit, til arenaen hvor jeg spiller klubbkamper, sier Stabæks indiske A-lagskeeper Gurpreet Singh etter at Stabæk U16 spilte 2–2 mot Indias U16-landslag på Nadderud.

Singh er den eneste indiske fotballspilleren som har spilt kamp for et klubblag på øverste serienivå i et europeisk land.

Han er veldig fornøyd med at unge indiske fotballspillere nå får sjansen til å teste seg mot europeisk motstand, og håper han kan være en døråpner som sørger for at flere indiske spillere kommer til Europa. Samtidig er han opptatt av at spillerne griper eventuelle muligheter de får til å spille fotball på høyt nivå.

LES OGSÅ: I kveld skrev Singh Sandhu indisk fotballhistorie

– Jeg håper jeg er en døråpner. Jeg håper disse guttene skal se at det finnes større ting utenfor India. De trenger å komme seg ut og utforske verden. De må akseptere utfordringene, og ikke være redde for å prøve. Jeg håper det skjer, og flere spillere kommer ut, og jeg tror det er en naturlig progresjon for indisk fotball, sier Singh.

– Å spille en kamp mot Stabæk er en fin erfaring. Det er virkelig fint å ha dem her, og jeg håper de nyter det, fortsetter han.

LES MER: Tidligere Bærum-spiss prøvespiller for Stabæk

Verdensturné

I India spiller ikke ungdomsspillerne for klubblag, men for skolelag. Den indiske landslagstroppen ble plukket ut i fjor sommer, og siden den gang har laget spilt en rekke treningskamper. Kampen mot Stabæk er en del av lagets verdensturné, som har innebåret kamper i blant annet Sør-Afrika, Brasil og Tyskland.

Se bildene fra Stabæks kamp mot India. – Jeg tror turneen er en veldig fin mulighet for spillerne. De tilegner seg mye erfaring og gjør det bra. Det er veldig uvanlig at India arrangerer, og uvanlig at India spiller i VM. Jeg håper spillerne som er med her tar til seg så mye erfaring som de kan, forklarer Singh.

I tirsdagens kamp på Nadderud var Stabæk det førende laget, mens India var farlige på flere hurtige kontringer. Etter en målløs førsteomgang, fikk kampen virkelig fart på seg etter pause. Bare åtte minutter ut i den andre omgangen fikk India straffe, og midtbanespiller Amarjit omsatte den sikkert i scoring.

LES OGSÅ: Stabæk i million-pluss på E-cupen

Ledelsen holdt dog ikke lenge, da et flott Stabæk-angrep fire minutter senere ble avsluttet med at Espen Tolfsby bredsidet ballen i mål. Dermed sto det 1–1 da en knapp time var spilt på Nadderud.

– Det føles godt å score. Det var mitt første mål mot et landslag, så det var jo gøy det, smilte Tolfsby etter kampen.

Og det kom flere scoringer på Nadderud. Ti minutter før slutt var det Stabæk sin tur til å få straffe, og Frans Dao ekspederte den kaldt i nettmaskene.

Nå var det derimot Stabæk sin tur til å miste en ledelse like etter at de hadde tatt den, og to minutter etter straffescoringen var Indias Boris Singh Thangjam frempå og fastsatte sluttresultatet til 2–2.

LES OGSÅ: Målrik vennskapskamp på Skaugum

Lærer mye

– Dette var gøy. Det var gøy å møte internasjonal motstand, det var gøy at det kom en del folk, og så var det gøy å spille på Nadderud, oppsummerer en fornøyd Tolfsby etter kampen.

– Det er fint å få litt internasjonal matching, og å få kjent litt på nivået, selv om dette ikke er det aller øverste nivået, legger han til.

Indias siste målscorer, Thangjam, trivdes også ute på banen.

– Det føltes bra. Det var moro å spille, og det føltes godt å score, smiler han.

Thangjam tror de indiske spillerne kan lære mye av utenlandsturneen de nå er på.

– Vi har spilt gode kamper og fått gode resultater. Vi har lært mye av de europeiske landene, som for eksempel i Tyskland og her, forklarer han, og forteller at han er veldig klar over at Stabæk har en indisk keeper i førstelagsstallen.

– Ja, jeg vet at han spiller her i Stabæk. Vi spillere fra India følger med på han, smiler Thangjam.

LES OGSÅ: Walisisk motstand for Stabæk

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.