Skip to main content

Stabæk slo tilbake i sluttminuttene

Kosuke Kinoshita (t.h.) scoret Stabæks første mål søndag, og startet opphentingen. Bildet er fra en tidligere kamp.

Kosuke Kinoshita (t.h.) scoret Stabæks første mål søndag, og startet opphentingen. Bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: EVA GROVEN

Stabæk lå lenge under, men reddet 2–2 i sluttminuttene i treningskampen mot Sarpsborg søndag.

SARPSBORG – STABÆK 2–2

Tre minutter før slutt sto det nemlig 2–0 til Sarpsborg. Stabæk hadde slitt med å skape de største mulighetene i kampen, men så steg Kosuke Kinoshitas til værs, og stanget vakkert ballen i mål etter et flott innlegg fra Mats Solheim – etter godt Stabæk-spill. 

Og bare minutter senere vant så Stabæk ballen høyt. Kinoshita spilte til Antonio Nusa, som var iskald da han avsluttet fra skrått hold, og sørget for at treningskampen – Stabæks første siden februar – endte 2–2.

I tillegg fikk Stabæk-spillerne viktige minutter i kampen, der 22 spillere ble benyttet. Siden sist treningskamp har laget vært gjennom både koronasmitte og treningsnekt.

– Det er nyttig for spillerne å få 45 minutter hver her. Det var vel bare Markus Solbakken som bare fikk 35 minutter. Han fikk en kjenning i hamstring. Vi tror ikke det er alvorlig, men skal sjekke det opp, sier trener Jan Jönsson til Budstikka etter kampen.

– I tillegg fikk vi gjort oss noen inntrykk, og selv om vi ikke var så opptatt av resultat i denne kampen er det fint og viktig å gjøre to mål. Fremfor alt var det en viktig kamp fysisk for oss, men det er fint mentalt også å score mål. Det er også viktig å få litt kamprytme, sier Jönsson, som også skryter av scoringene til Antonio Nusa og Kosuke Kinoshita.

Gavepakker

Det begynte også brukbart for Stabæk søndag. Gjengen fra Nadderud kom til kampens første mulighet etter tre minutter. Herolind Shala dro seg inn fra høyrekanten, før han slapp ballen i perfekt tidspunkt til Sturla Ottesen. Høyrebacken skjøt fra skrått hold, men Sarpsborgs keeper reddet ut til corner.

Åtte minutter kom Sarpsborg til sin første mulighet – og vi fikk kampens første scoring. Marcus Sandberg slo et svakt utspill, rett i beina på Sarpsborg-spiller Rashad Muhammed – som slo ballen tidlig inn foran mål. I Stabæk-feltet virket Yaw Amankwah å full kontroll, men stopperen bommet med klareringen. Joachim Soltvedt takket og bukket, og banket ballen i nettaket.

Redning og blokkeringer

Etter scoringen ble kampen noe mer oppstykket, og tempoet dalte. Men etter en drøy halvtime ble et frispark slått til en umarkert Magnar Ødegaard. Stopperen headet mot mål, men Marcus Sandberg vartet opp med en god redning, og slo ballen vekk fra nettmaskene. På returen blokkerte Nicolas Pignatel Jenssen på fantastisk vis, og hindret Sarpsborg i å doble ledelsen.

Fem minutter senere var det midtstopperkollega Amankwah som sto for en god blokkering, da Anton Salétros kom til avslutning fra 17 meters hold - og like etter fikk Pignatel Jensen en skotupp på et skudd, som så smalt i stolpen og ut til corner.

Det ble imidlertid ikke flere mål før pause, og det sto 1–0 halvveis.

Stabæk-mulighet

I pausen byttet altså Stabæk samtlige spillere. Og den andre omgangen åpnet med noe mer tempo enn den første. Etter en drøy time fikk vi så se en herlig teknisk detalj fra Antonio Nusa, som slo en lur pasning til Kosuke Kinoshita. Japaneren var alene med keeper, men ble hindret av Sarpsborgs sisteskanse.

Halvveis ut i andre omgang fikk vi så en ny Stabæk-blokkering som hindret scoring. Sarpsborg 08 kom til skudd etter en pasning 45 grader ut, men Kristoffer Lassen Harrison sto ved streken, og beinet ballen unna. Like etter reddet så Jonas Brauti godt, da Ibrahima Koné kom alene gjennom.

Slo tilbake

Men Sarpsborg 08s andre scoring skulle komme. Et høyt innlegg ble slått fra Stabæks venstre side. Innlegget gikk over alle, også Mats Solheim og Koné som var i duell ved bakre stolpe. Men rett bak ryggen deres dukket Jonathan Lindseth opp, og bredsidet inn 2–0.

Det så lenge ut til å bli sluttresultatet, men Kinoshita og Nusa ville det altså annerledes.

Og Stabæk fikk en opptur på slutten av kampen.

Stabæks lag:

1. omgang: Marcus Sandberg, Sturla Ottesen, Yaw Amankwah, Nicolas Pignatel Jenssen, Emil Jonassen, Kristian Bernt Torgersen, Kaloyan Kostadinov, Sammy Skytte, Herolind Shala, Fitim Azemi, Oliver Edvardsen

2. omgang: Jonas Brauti, Mats Solheim, Kristoffer Lassen Harrison, Olav Veum, Peder Vogt, Markus Solbakken, Tortol Lumanza, Philip Conradi Schie, Herman Geelmuyden, Kosuke Kinoshita, Antonio Nusa

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.