Skip to main content

Stabæk skal spille kamper i Fredrikstad

TIL FREDRIKSTAD: Stabæks lagkaptein Morten Morisbak Skjønsberg skal spille på Fredrikstad stadion.

Flytter vekk fra Nadderud stadion når de skal spille kvalifiseringskamper i Europa League.

Etter en sterk tredjeplass forrige sesong, har Stabæk fått muligheten til å kvalifisere seg til Europa League denne sesongen.

Motstander blir klar torsdag 20. juni, når de to første rundene trekkes i Nyon, Sveits.

Nadderud stadion er ikke godkjent som arena for turneringen, og derfor flyttes kampene til Fredrikstad stadion.

– Etter en UEFA-inspeksjon i desember, fikk vi det nedslående resultatet som vi var forberedt på i starten av januar, hvor de krevde meget store utbedringer på et slitent Nadderud. Dette ville medført urimelige store kostnader - trolig millionbeløp å gjennomføre. I prosessen Stabæk Fotball og Bærum Kommune er i med tanke på ny stadion, ser vi det som uaktuelt å flikke på det nåværende anlegget, skriver Stabæk i en pressemelding.

Fredrikstad Fotballklubb blir også medarrangør under kampene.

– Beslutningen er tatt med utgangspunkt i arrangementstekniske forhold, stor velvillighet fra Fredrikstad Fotballklubb og Fredrikstad kommune og i tillegg er kostnadene overkommelige innenfor våre rammer. Eneste forbeholdet som stilles er at vi må spille bortekamp i 1. kamp i 2. kvalifiseringsrunde (14. juli) da Fredrikstad Stadion er opptatt. Dette er avklart med NFF, skriver klubben.

- Trist

Kjetil Ekeli er arrangementsansvarlig i Stabæk, og innrømmer at klubben helst skulle spilt hjemme i Bærum.

- For Stabæks del er det veldig trist av vi må ut av kommunen for å spille europacupkamper. Men etter at UEFA var på inspeksjon på Nadderud i fjor høst, fant vi ut at vi måtte pusse opp med millionbeløp for å at den skulle bli godkjent, og det ønsket vi ikke å gjøre. Det ville vært uforsvarlig bruk av penger, sier Ekeli.

Nei til Telenor Arena

Ekeli røper at Stabæk også vurderte andre alternativer enn Fredrikstad stadion.

- Vi vurderte først Telenor Arena, men det ble for dyrt, og ble tidlig forkastet. Både Ullevaal Stadion og Marienlyst i Drammen var alternativer, men vi falt til slutt ned på Fredrikstad.

- Vi har møtt stor velvilje i Fredrikstad, og vi gleder oss til å spille der nede. Fredrikstad Fotballklubb og Fredrikstad kommune har vist stor velbvilje overfor oss, og det setter vi veldig stor pris på, sier Kjetil Ekeli.

- Sett bilen i gir

- Ideelt sett ville vi ha det på Nadderud. Da det ikke var mulig fremsto etterhvert Fredrikstad som det eneste alternativet.  Vi får forsøke å lage en fest ut av det, og Fredrikstad er en fantastisk by, sier Stabæks styreleder Espen Moe. 

På spørsmål om hva han tenker om det ikke er mulig å spille europacupfotball i Bærum, svarer han: 

- Det er vel kanskje noen i Bærum kommune som bør gjøre seg noen refleksjoner om det. Vi har eliteseriens dårligste hjemmebane. Jeg håper noe skjer snar. Andre kommuner er langt fattigere. Jeg oppfordrer kommunen til å sette bilen i gir, sier Espen Moe.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.