Skip to main content

Stabæk sjanseløse mot Odd

Stabæk strevde ordentlig mot Odd søndag. Her fra det motsatte oppgjøret.

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk strevde tidvis ordentlig med å få tak i ballen mot Odd søndag. De blåkledde ble i store deler av kampen rundspilt av Skien-laget. 

ODD – STABÆK 2–0

For med bare en brukbar sjanse, utallige ballmist og lavt ballinnehav var det sjanseløst for Stabæk borte mot Odd søndag kveld.

Hjemmelaget vant fortjent 2-0, og kunne og kanskje burde vunnet enda mer.

– Vi er ikke bra nok i dag. Spesielt tydelig er det i første omgang. Det er små perioder som jeg forsøker å lete opp hvor vi er litt bedre. Ellers er det altfor svakt der. Om det er formasjonsbyttet eller at jeg kjefter og smeller litt i pausen som gjør at vi blir litt bedre i andre omgang, det vet jeg ikke, sier trener Jan Jönsson til Eurosport etter kampen.

Stabæk kom med to midtbanespillere mot Odds tre, og Jönsson ble spurt om dette ikke fungerte.

– Nei, men det burde da heller ikke fungert mot Haugesund eller Rosenborg, som også spiller 4-3-3. Men det gjorde det. Men vi flytter ikke beina fort nok, og gjør du ikke det har du heller ikke tenkt fort nok. Det som har fungert tidligere fungerte ikke i dag, sier svensken.

Kom ikke over midten

For Odd begynte best i Skien – i løpet av kampens første fem minutter vant Odd to baller høyt inne på Stabæks banehalvdel. Ved det siste tilfellet vant Odd et frispark, som Espen Ruud skrudde like utenfor krysset.

Fem minutter senere kom Odd frem på venstresiden. Et innlegg fant nesten Mushaga Bakenga, men Mats Solheim var god da han fikk slått ballen ut til corner. Bakenga skulle imidlertid komme til en avslutning noe senere, da han stusset en corner like utenfor.

Et drøyt kvarter ut i kampen kom Stabæk ordentlig frem i banen for første gang i kampen, og to minutter senere kunne vi fått den første sjansen for «de Blaa», da Kinoshita dro seg forbi Odd-forsvaret. Men ballen gikk til slutt over dødlinjen – så selv om Vetlesen kom til avslutning, ble det aldri noen tellende sjanse for Stabæk.

Baklengs

Og etter en snau halvtime kom Odd-scoringen. Et innlegg fra Espen Ruud gikk gjennom hele Stabæk-forsvaret. På bakre stolpe kom Elbasan Rashani, og satte enkelt inn 1–0 for Odd.

Stabæk fortsatte med sin svake omgang også etter Odd-scoringen, og det var tydelig at Stabæks to sentrale midtbanespillere slet mot Odds tre. Hjemmelaget eide mesteparten av ballen, og Stabæk ble løpende mellom. Etter 32 minutter fikk vi imidlertid en brukbar Stabæk-sjanse, da Hugo Vetlesen plukket opp andreballen etter en duell. Unggutten traff imidlertid ikke godt, og skuddet gikk ufarlig utenfor.

Fire minutter senere ble Stabæk overspilt på venstresiden. Et innlegg fant Birk Risa på motsatt stolpe, men også dette skuddet gikk til side for mål.

1–0 sto seg til pause.

Løftet seg

– Dette var en dårlig omgang. Vi må vinne nærduellene og se hvor andreballene er. Vi har vært for trege i beina, og trege i hodet, sa Jönsson til Eurosport i pausen.

Og han gjorde grep. Ut gikk spiss Erik Botheim, og inn kom Emil Jonassen, som ble plassert på venstrevingen, samtidig som Hugo Vetlesen ble trukket inn mer sentralt. 

Dette hjalp noe – rett etter hvilen spilte Stabæk seg frem til hjørnespark. Odds keeper Rossbach mistet ballen ut i feltet. Andreas Hanche-Olsen var først på andreballen og kom til avslutning, men skuddet ble blokkert, og gikk ut til en ny corner. 

Syv minutter etter hvilen fikk så Stabæk en sin til nå beste mulighet. Tortol Lumanza slo inn til Mats Solheim, men i duell med Odds keeper fikk ikke forsvarsspilleren ballen mot mål – og heller ikke mot Kosuke Kinoshita, som ventet innenfor femmeteren.

– Andreomgangen var bedre. Den var kanskje såpass bra at vi kunne fått noe ut av den om Mats hadde fått headingen på mål. Da hadde vi kanskje fått noe ut av dette, tror Jönsson.

Skapte lite

Stabæk fortsatte sitt noe bedre spill etter pause, men klarte ikke skape de største sjansene.

Gledelig var det imidlertid for Stabæk at skadeutsatte Luc Kassi endelig var tilbake, og fikk omtrent 20 minutter som innbytter.

Kassi viste noen fine detaljer, men kunne lite gjøre med at Odd igjen var i ferd med å tilrive seg dominansen. Og da midtbanekollega Lumanza mistet ballen et kvarter før slutt, kom Odd i et nytt angrep. Hanche-Olsen fikk en fot på det første innleggsforsøket, men ballen havnet hos Espen Ruud. Han skrudde ballen i lengste hjørne, og til 2–0 til Odd.

Det ble også sluttresultatet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.