Skip to main content

Stabæk serieåpner mot Mjøndalen

Stabæk-keeper Marcus Sandberg og kaptein Andreas Hanche-Olsen forbereder seg på å møte Mjøndalen, Vålerenga og Sandefjord i de tre første seriekampene denne sesongen.

Foto: Knut Bjerke

Stabæks første seriekamp spilles hjemme mot Mjøndalen tirsdag 16. juni.

– Selvfølgelig er vi glade for å serieåpne på hjemmebane. Hvis man ser på høstsesongen vår i fjor, hadde vi bra tak på motstanderne på Nadderud. Vi var gode, og følte oss trygge, sier Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen.

– Selv om situasjonen blir litt annerledes nå uten supportere føler vi oss hjemme, legger han til på en 16. mai som normalt sett er ansett som fotballens festdag.

– Dette har vært min roligste 16. mai på mange år. Vi skulle gjerne hatt en ordentlig fotballfest i dag, men sånn ble det ikke, sier 23-åringen.

Oppsettet for de tre første serierundene ble klart lørdag kveld. Øvrige serierunder vil bli klare i etterkant av UEFAs styremøte 27. mai, ifølge Eurosport.

Trent for tøft program

Stabæk åpner hjemme mot Mjøndalen 16. juni klokken 18. Fem dager senere venter Vålerenga på bortebane, før Sandefjord kommer til Nadderud stadion onsdag 24. juni.

– Jeg ser for meg at det blir ni poeng, det er det vi går for. Og jeg mener vi har et såpass bra lag at det ikke skal være umulig, sier Stabæk-kapteinen.

Han er ikke bekymret for at tre kamper på en drøy uke skal bli i tøffeste laget. Mannen med armbindet mener at årets Stabæk-lag har gode nok spillere til at man kan rullere uten at det svekker kvaliteten drastisk.

– Skal man nå helt til toppen, må man kunne håndtere flere kamper i uka – og det er vi forberedt på. Dessuten er det en fin mulighet for mange som ikke normalt er tiltenkt plass i startoppstillingen å kunne vise seg frem på høyeste nivå, mener Hanche-Olsen.

Temperatur og trøkk

– Når spilte du selv sist tre kamper på en uke?

– Muligens i fjor, når vi fortsatt var med i cupen. Men det var mer vanlig da jeg spilte juniorfotball, da var det kamper både i interkrets og 2. divisjon.

Forsvarsspilleren forteller også at nivået på de siste treningene vitner om at Stabæk er klare for seriespillet.

– Det har vært temperatur og trøkk. Nå er det på tide å komme i gang, det har vi alle savnet, sier Andreas Hanche-Olsen.

FØRSTE SERIERUNDE:

Tirsdag 16. juni: 

18.00: Rosenborg – Kristiansund

18.00: Odd – Sandefjord 

18.00: Viking – Bodø/Glimt

18.00: Stabæk – Mjøndalen

18.00: Aalesund – Molde

20.30: Sarpsborg 08 – Vålerenga

Onsdag 17. juni: 

18.00: Start – Strømsgodset

20.30: Haugesund – Brann 

ANDRE SERIERUNDE:

Lørdag 20. juni: 

18.00: Kristiansund – Aalesund 

20.30: Molde – Rosenborg

Søndag 21. juni: 

18.00: Vålerenga – Stabæk 

18.00: Bodø/Glimt – Haugesund 

18.00: Mjøndalen – Sarpsborg 08 

18.00: Strømsgodset – Odd 

18.00: Sandefjord – Start 

20.30: Brann – Viking

TREDJE SERIERUNDE:

Onsdag 24. juni: 

18.00: Aalesund – Brann 

18.00: Viking – Mjøndalen 

18.00: Haugesund – Kristiansund

18.00: Stabæk – Sandefjord 

18.00: Start – Molde 

20.30: Odd – Vålerenga 

Torsdag 25. juni: 

18.00: Sarpsborg 08 – Strømsgodset

 20.30: Rosenborg – Bodø/Glimt

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.