Skip to main content

Stabæk på storsmell i Molde

STORTAP: Franck Boli (t.h.) og Stabæk tapte stygt mot Ruben Gabrielsen og Molde søndag.

Et dyptliggende Stabæk holdt i 30 minutter mot Molde. Men Molde viste seg klart bedre søndag - etter mål av blant andre en gammel kjenning.

MOLDE - STABÆK 3-0

For selvfølgelig scoret den tidligere Stabæk-favoritten, nå Molde-spissen, Ohi Omoijuanfo for Molde mot Stabæk. Spissen bredsidet ballen i mål for Molde syv minutter før pause.

På dette tidspunktet ledet allerede Molde 1-0 - og senere økte hjemmelaget også til 3-0.

Molde kunne vunnet mer, men en god Marcus Sandberg i Stabæk-målet hindret store sjanser

Bohinen-sjanse

Det var også Molde som skapte kampens første sjanse - og det var Ohi som fikk den. Etter fire minutter ble den tidligere Stabæk-spissen slått gjennom - men fra skrått hold fikk han ikke ballen på mål. Skuddet trillet på langs i feltet, og ble plukket opp like ved cornerflagget. Det påfølgende innlegget fant Eirik Ulland Andersen, men Molde-spilleren var i offside, og headet også utenfor.

Stabæks første avslutning kom minuttet etter, men Vetlesens skudd ble greit reddet av Andreas Linde.

Ni minutter var spilt da Emil Bohinen kom til Stabæks første målsjanse. Midtbanespilleren fyrte løs med venstrefoten fra hjørnet av sekstenmeteren, og skuddet hadde retning mot Lindes høyre hjørne, helt nede ved stolperoten. Men Molde-keeperen var nede, og fikk slått ballen til corner.

Molde hadde ballen mest - og også trykket - stort sett etter dette. Stabæk satset på kontringer og bakrom mot Franck Boli, men Molde-forsvaret var våkent og på pletten ved de fleste situasjonene - selv om Boli kunne skapt noe da Ruben Gabrielsen tråkket på ballen midt inne på egen halvdel. Pasningen mot Vetlesen ble dog for svak.

To Molde-mål

Etter 32 minutter kom så 1-0-målet til Molde. Ohi ble slått gjennom - men Stabæk-keeper Marcus Sandberg var ute og hindret spissen. Keeperen var så vidt over sekstenmeterstreken, og taklet derfor ballen med beina.

Den frie ballen plukket Magnus Wolff Eikrem opp - og midtbanenmannen sendte ballen over Stabæks blokkeringforsøk, i stolpen og i mål.

Og seks minutter senere kom 2-0. Wolff Eikrem satte fart fremover, dyttet ballen ut til Eirik Hestad, som slo den 45 grader ut til Ohi. Og den tidligere Stabæk-spilleren bredsidet enkelt ballen i lengste hjørne. Stabæk var i trøbbel.

Fantastisk redning

Stabæk sto høyere i den andre omgangen - som begynte med at Boli tråklet seg gjennom Molde-feltet. Men, i stedet for å skyte ble det en mann for mye - og Molde fikk klarert.

Som i første omgang styrte Molde det meste av spillet etter pause - men det var langt mellom sjansene. Og når det kom avslutninger, var Stabæks Marcus Sandberg på pletten.

Etter 70 minutter kontret Stabæk etter at Tobias Børkeeeiet blokkerte en Molde-avslutning. Franck Boli kom i løpsduell en mot en mot Moldes Ruben Gabrielsen - men Molde-forsvareren fikk forstyrret Boli nok, og ballen forsvant utover sidelinjen.

Rett etter fikk Molde og Ohi en kjempesjanse. Et lavt innlegg fra venstresiden fant Molde-spissen, som avsluttet fra kloss hold. Men, Sandberg vartet opp med en strålende redning, og forhindret 3-0.

Kampens siste

Men 3-0 skulle komme. Mathias Mostrøm fikk litt for mye tid og rom, og driblet seg gjennom Stabæk-forsvaret, før han satte inn hjemmelagets tredje.

Molde fikk også kampens siste sjanse, men Sandberg slo ballen ut til corner..

Det ble ikke flere mål på Vestlandet - Molde vant 3-0.

KAMPFAKTA

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.