Skip to main content

Stabæk på sisteplass etter nytt tap

Tomålsscorer Veton Berisha (til venstre) og Viking ble for sterke for Stabæk og Simen Wangberg og debutant Ivan Mesik (nr.5).

Tomålsscorer Veton Berisha (til venstre) og Viking ble for sterke for Stabæk og Simen Wangberg og debutant Ivan Mesik (nr.5).

Foto: KNUT BJERKE

Stabæk raknet etter pause og tapte 1–3 for Viking lørdag kveld.

STABÆK – VIKING 1–3

Som om ikke gråvær og regn var kjedelig nok for hjemmefansen, ble det til slutt en bekmørk kveld for Stabæk da de møtte Viking på Nadderud lørdag kveld.

Bæringene holdt følge en stund, men to raske baklengsmål midtveis i andre omgang sørget for at de gikk på årets ellevte tap.

Samtidig vant bunnkollega Brann over Lillestrøm, og dermed ligger Stabæk sist i eliteserien.

Svarte umiddelbart

Stabæk fikk en marerittåpning på kampen, for allerede etter ti minutters spill ga Veton Berisha dem en real kalddusj. Kevin Kabran fant en umarkert Berisha til venstre i feltet, og med en sikker avslutning sendte han bortelaget i ledelsen.

Bare fem minutter slo Sammy Skytte en langpasning inn bak Viking-forsvaret. Fitim Azemi presset keeper Arild Østbø, som glapp ballen i duell med egen forsvarer. Azemi reagerte lynraskt, snappet ballen og satte inn 1–1 i det åpne målet. Hans første mål for klubben.

Kvarteret før pause fikk Viking ballen i mål igjen etter at Stabæk rotet det til i egen 16-meter, men scoringen ble annullert for offside.

Viking fikk trille mye ball inne på Stabæks halvdel, men de to headingene de kom til, gikk godt utenfor målet til Marcus Sandberg.

I den andre enden av banen forsøkte Pål Alexander Kirkevold å tråkle seg gjennom noen sekunder før hvilen, men han ble stoppet før han fikk skutt.

Sjanserikt etter pause

Mens den første omgangen var sjansefattig, var den andre omgangen det motsatte. Viking åpnet med en tidlig avslutning i nettveggen og et langskudd, mens Kirkevold kom akkurat for sent da Kasper Pedersen stusset et innkast videre.

Noen små minutter senere snappet samme mann et tilbakespill og rundet keeper Østbø. men ingen av lagkameratene nådde frem på innlegget hans.

Viking viste seg etter hvert som det farligste laget, og de kom stadig nærmere scoring. Kevin Kabran headet like over, før han banket til fra distanse og traff tverrliggeren.

Raknet

Sandberg reddet deretter et godt Berisha-skudd, men da Viking-angriperen headet ballen på tvers av feltet midtveis i omgangen, var keeperen utspilt, og Viljar Vevatne styrte inn 2–1 til gjestene.

Da raknet det for Stabæk. Bare fem minutter senere headet Berisha et frispark i mål, og løpet virket kjørt.

Stabæk klarte aldri å slå tilbake, og dermed kunne Viking juble for tre poeng.

Branns 3-2-seier borte mot Lillestrøm gjør at de sendte Stabæk ned på jumboplassen i eliteserien.

Stabæks neste seriekamp er borte mot Sandefjord 26. september.

KAMPFAKTA

Stabæk 1 (1)

Viking 3 (1)

Eliteserien menn

Mål: 0-1 (10.) Veton Berisha, 1-1 (15.) Fitim Azemi, 1-2 (67.) Viljar Vevatne, 1-3 (72.) Berisha.

Gule kort: Sammy Skytte og Markus Solbakken, Stabæk, Sondre Bjørshol, Viking.

Stabæk: Marcus Sandberg – Sturla Ottesen, Kasper Pedersen, Simen Wangberg, Nicolas Pignatel Jenssen – Kornelius Normann Hansen, Sammy Skytte, Markus Solbakken, Martin Høyland – Pål Alexander Kirkevold, Fitim Azemi

Innbyttere: Mathis Bolly i 62. min. for Kirkevold, Fredrik Haugen i 62. min. for Skytte, Herman Geelmuyden i 73. min. for Solbakken, Ivan Mesik i 73. min. for Jenssen, Yaw-Ihle Amankwah i 90. min. for Azemi.

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Tilskuere: 2000 på Nadderud.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.