Skip to main content

Stabæk ønsker å signere Matthew (28)

NY SPILLER?: Matthew Rusike spilte Stabæks treningskamp mot Strømmen i midten av februar. Han er en av de tre spillerne Stabæk har blinket ut som nye i troppen.FOTO: Simen Solum Waagsether

For fire år siden traff Inge André Olsen så godt med spillerne han hentet i mars at Stabæk kjempet om seriegull. Nå håper han på en gullkantet mars.

I 2015 kom Adama Diomandé, Ernest Asante og Yassine El-Ghanassy seilende inn som forsterkninger før seriestart. Stabæk utfordret Rosenborg lenge i gullkampen i serien og endte opp med bronsemedaljer. I cupen ble det knepent tap etter ekstraomganger i semifinalen på Lerkendal.

Trener Henning Berg har vært tydelig på at forsterkningene Stabæk kan få inn til seriestart 1. april blir avgjørende for hvor høyt de kan sikte i år.

– I 2015 skulle vi hente spiss og kantspiller. Det er ofte spillere som er enklere å legge merke til og avgjørende spillere i motstandernes boks, sier Inge André Olsen.

Stabæks sportslige leder har røpet at de først og fremst skal ha inn en midtstopper og en defensiv midtbanespiller.

– Det er spillere som skal gjøre en god jobb, men som man ikke legger så mye merke til, påpeker den Olsen.

Han legger til at hvis man treffer like godt med forsterkningene på tampen i år som i 2015, vil det hjelpe godt. Men Olsen mener årets Stabæk-sesong ikke står og faller på hva han klarer å hente inn av spillere i mars.

LES OGSÅ: Nye Stabæk-forsterkninger rett rundt hjørnet

Håper på afrikaner

I går var det en måned til årets seriestart mot Lillestrøm. Olsen vet hvilke tre spillere han vil ha.

Den ene er Matthew Rusike, som har vært på prøvespill, og reiste til Sør-Afrika da visumet hans gikk ut. 28-åringen spilte for Stabæk i treningskampen mot Strømmen 16. februar.

– Det nærmer seg noe nå. Vi har sagt at vi ser etter spillere i tre posisjoner. Vi er veldig nære en av dem og får en avklaring de nærmeste dagene, sier Olsen, og legger til at Stabæk er nære å hente spillere i to av de tre posisjonene.

– Det ene bildet er litt komplisert fordi det er en del som skal på plass. De to andre er mer formaliteter, der er vi enige, sier han.

Olsen legger til at han ikke kan slå fast om Stabæk vil lykkes med å signere alle tre denne uken.

– Men det kommer til et punkt hvor det må tas avgjørelser.

Stabæk tapte etter rødt kort 

Tester nigerianere

Samtidig meldte et internasjonalt nettsted at Stabæk er klare til å signere de nigerianske spillerne Yusuf Abdullah Mohammed og Oliver Joseph. Det er ikke helt riktig, ifølge Olsen.

– Det er spennende spillere, de er aktuelle for å trene med juniorlaget. Vi ønsker å se dem først der.

Dobbel Boli i Stabæk-seier 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.