Skip to main content

Stabæk manglet ti - vant generalprøven mot Mjøndalen

MANGLET MANGE: Henning Berg kommer til å bruke et annet lag i serieåpningen mot Lillestrøm enn i generalprøven mot Mjøndalen.

Stabæk manglet massevis av spillere i den siste prøven før seriestart. Likevel vant de borte mot Mjøndalen.

MJØNDALEN - STABÆK 0-1

Fyldig referat fra kampen her.

Landskamppause bare noen dager før seriestart gjør at Stabæk måtte stille med et helt annet lag i generalprøven enn det som kommer til å starte mot Lillestrøm i serieåpningen i eliteserien 1. april.

Ifølge Stabæk-trener Henning Berg er hele ti spillere borte i disse dager.

Tobias Børkeeiet, Emil Bohinen, Hugo Vetlesen, Ola Brynhildsen, Ronald Hernandez, Maddis Vihmann og Jeppe Arctander Moe var blant dem som ikke var med mot Mjøndalen søndag.

- Det var en kamp under pari på det meste. Vi har mange nye og en del unge som fikk prøvd seg litt. I forhold til å drille lag og finpusse det siste inn mot Lillestrøm er det litt begrenset, innrømmer Henning Berg.

Han innrømmer at landslagspause rett før seriestart ikke er ideelt.

- Men det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Hadde vi fått bestemme hadde det ikke vært sånn. Nå er det noen andre som har bestemt det, så må vi bare forholde oss til det, sier Berg og legger til at han håper Stabæk-guttene som er på ulike landslag kommer tilbake i god form, har fått god kamptrening og er friske og raske når alle samles fredag. 

LES OGSÅ: Henning Berg: – Ikke et ideelt tidspunkt å selge Ohi

Mjøndalen styrte

Stabæk hadde én mulighet på et indirekte frispark innenfor 16-meteren i 1. omgang. Mjøndalen hadde et par farlige innlegg. Ellers var første halvdelen av generalprøven til eliteserien lite innholdsrik.

Det var hjemmelaget som kjørte kampen etter pause. Før to minutter var spilt av omgangen hadde William Sell en avslutning fra kloss hold som Sandberg reddet.

To minutter senere hadde Oliver Occean en heading over. Før syv minutter var spilt satte Sell ballen i stolpen.

Etter det dalte tempoet i kampen. Mjøndalen hadde ballen og Stabæk kontret.

Stabæk trygge på seriestart som planlagt 

Flott mål

Et drøyt kvarter før slutt ble Boli frispilt til høyre innenfor Mjøndalens 16-meter, han slo inn til Matthew Rusike som stanget inn 1-0 til Stabæk. Fem minutter senere kom Djibril Bojang fra for Mjøndalen. Sandberg fikk slått skuddet via tverrliggeren og ut.

Stabæk gjorde seks bytter i kampen, også Mjøndalen byttet hyppig mot slutten og bortelaget forsvarte ledelsen og vant kampen.

 

Mjøndalen  0 (0)

Stabæk  1 (0)

Fotball, treningskamp menn

Mål: 0-1 (74.) Matthew Rusike

Stabæk: Marcus Sandberg – Andreas Hanche-Olsen, Steinar Strømnes, Vadim Demidov, Peder Vogt - Morten Renå Olsen, Luc Kassi – Matthew Rusike, Daniel Braathen, Younes Amer – Franck Boli

Innbyttere: Jie Sun i 46. min. for Strømnes, Raymond Gyasi i 46. min. for Braathen, Okachi Anthony i 46. min. for Amer, Anders Johansen i 69. min. for Demidov, Anthony Omaka i 81. min. for Kassi, Oscar Aga i 86. min. for Anthony

Dommer: Bobby Madley

Gult kort: Daniel Braathen, Stabæk

Tilskuere: 600 på Isachsen stadion

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.