Skip to main content

Stabæk-leder varsler oppvaskmøte etter uttalelser

DAGLIG LEDER: Jon Tunold reagerer kraftig på uttalelsene til supporterleder Bjørnar Posse Sandboe, og vil kalle inn til et møte.
DAGLIG LEDER: Jon Tunold reagerer kraftig på uttalelsene til supporterleder Bjørnar Posse Sandboe, og vil kalle inn til et møte.

Stabæk-leder Jon Tunold reagerer sterkt på supporterlederens uttalelser til NRK, og varsler oppvaskmøte.

BAKGRUNN: NRK: Stabæk Support anmeldes for samehets

– Jeg hadde håpet at de skulle ta dette alvorlig. Stabæk som klubb aksepterer ingen form for hetsing av noen grupperinger. Det er helt uakseptabelt. Jeg mener dette skal tas alvorlig, uansett, og vi kan ikke stå inne for det som er kommet frem nå, sier daglig leder i Stabæk, Jon Tunold.

– Jeg vil kalle inn noen fra styret og fra Stabæk Support til møte, legger Tunold til.

Les Budstikkas leder: Si tydelig nei til tribunehets

– Jeg er rystet

Mandag ettermiddag skrev NRK at supporterklubben anmeldes for samehets etter at én supporter ropte «jævla fiskesame» på tribunen under kampen mot Bodø/Glimt.

– Jeg er rystet og anmelder nå Stabæk Supporterklubb etter at de ropte «jævla fiskesame» på tribunen under en eliteserie fotballkamp, sier anmelder Hans Petersen, til NRK.

Antirasistisk senter: – Kan defineres som rasisme

Beklaget utropet

Forrige uke besluttet de at supporteren ikke ville bli utestengt. Supporterleder Bjørnar Posse Sandboe forteller at det dreier seg om et enkelttilfelle, og at tilskueren beklaget utropet kort tid etter og erkjente at det var en dum ting å si. Når Sandboe får høre om anmeldelsen som er på vei, svarer han følgende:

– Hans Petersen står fritt til å anmelde en sak om han ønsker det, men jeg føler kanskje denne innsatsen gjør mer nytte andre steder enn mot Stabæk Support, sier Sandboe til NRK.

– Jeg tenker at politiet ikke trenger å håndtere dette egentlig. Det er en del andre områder innen diskriminering, hets og fremmedfrykt som har mer bruk for deres inngripen, legger han til.

LES KOMMENTAREN SOM STARTET DEBATTEN: Rasisme på bærumsk: – Din jævla fiskesame!

– Vi har sett alvoret i saken hele veien

Etter uttalelsene til supporterlederen, velger Stabæk som klubb å ta affære.

– Vi har sett alvoret i saken hele veien. Årsaken til at vi som klubb ikke har reagert er fordi vi følte at supporteren umiddelbart skjønte at han hadde sagt noe dumt, og vi følte også at Stabæk Support fordømte uttalelsen. Men når supporterklubben uttaler seg på denne måten, så kan ikke klubben lenger sitte stille, fastslår daglig leder Jon Tunold.

– Stabæk er og har alltid vært en innkluderende klubb som fordømmer alt av rasisme og uthening av grupperinger. Dette er noe vi tar sterkt avstand fra, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.