Skip to main content

Stabæk knust etter pause – cupeventyret over

Sturla Ottesen sendte Stabæk i ledelsen allerede etter fire minutters spill.

Sturla Ottesen sendte Stabæk i ledelsen allerede etter fire minutters spill.

Foto: KNUT BJERKE

Cupkampen mot Strømsgodset ble ikke den oppturen Stabæk trengte. Etter hvilen hang ikke bortelaget med i Drammen og dermed er de slått ut av cupen. 

STRØMSGODSET – STABÆK 5–1 (2–1)

Stabæk ligger sist i eliteserien og trengte en god opplevelse i Drammen for å bygge selvtilliter. Og laget fikk en drømmestart på 3. rundekampen mot Strømsgodset. Fredrik Haugen gikk innover i banen, spilte ut til Jeppe Arctander Moe på venstre. Hans innlegg gikk helt over på motsatt side hvor Sturla Ottesen kom stormende og stanget inn 1-0-ledelse til Stabæk.

Ledelsen holdt i åtte minutter. Hjemmelaget slo en lang pasning på Halldor Stenevik. Han trakk seg innover i banen og la ballen i det lengste hjørnet til 1–1.

Stabæk spilte med fem spillere bak i en 5-3-2-formasjon. I det 32. minutt kom bortelaget på en god kontring. Fredrik Haugen spilte igjennom Pål Kirkevold. Skuddet gikk rett på keeper.

Sandberg misset

Seks minutter før pause fikk Strømsgodset frispark skrått ute til venstre. Herman Stengels forsøk gikk like over.

Med et drøyt minutt igjen av ordinær tid i 1. omgang fikk Strømsgodset et nytt frispark, denne gang omtrent midt på Stabæks banehalvdel. Ballen ble slått inn i feltet, Stabæk-keeper Marcus Sandberg rykket ut i feltet, men det var Gustav Valsvik som rakk ballen først og nikket Strømsgodset i ledelsen 2–1. Det var også stillingen til pause. 

Gedigen sjanse

Stabæk gjorde to bytter til 2. omgang. Kornelius Normann Hansen kom inn for Mathis Bolly og Markus Solbakken for Fredrik Haugen. Da det var spilt to minutter av omgangen kom Normann Hansen til en gedigen sjanse, men innbytteren fikk ikke avsluttet skikkelig. 

I de neste minuttene gikk det for fort for Stabæk. Hjemmelaget dominerte og satte bortelaget under press. Strømsgodset var farlige både i banespill og på dødballer. 

Etter 62 minutter var hele Stabæks midtbane overspilt. Det var utrolig at Jordan Attah Kadiri ikke klarte å stokke beina og øke hjemmelagets ledelse. 

Hat trick

To minutter senere gjorde han det godt igjen da han knuste Stabæks Kasper Pedersen i en spurt i bakrommet og vippet ballen over en utrusende Sandberg til 3–1. 

Stabæk hang rett og slett ikke med i første halvdel av 2. omgang og i det 69. minutt fikk Kadiri vende innover i banen før han banket ballen i mål til 4–1. Tre minutter senere fullførte Strømsgodset-spilleren hat-tricket. Godset kom seg igjennom på høyresiden og Kadiri nådde ballen først i midten og styrte den i nettet. 

Rett etterpå fikk Kadiri stående applaus av publikum da han måtte gå av banen.

«Vi vil ha Stabæk hver onsdag», sang Strømsgodsets supportere. Førstkommende onsdag møtes lagene igjen. Stabæk har en del å rette på til det om det skal bli poeng på Nadderud. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.