Skip to main content

Stabæk henter keepertalent

KLAR FOR STABÆK: Jonas Brauti (t.v.) setter sitt navnetrekk på kontrakten som binder han til Stabæk. Til høyre Inge André Olsen.

Stabæk har hentet den unge keeperen Jonas Brauti (19) fra Ullern. Samtidig melder klubbene om et tettere samarbeid.

– Jeg er veldig fornøyd. Litt spent er jeg jo, det blir en ny hverdag. Men jeg har vært her en del og trent, så jeg kjenner flere her fra før, smiler Jonas Brauti.

Torsdag signerte keeperen - som til nå har vært i Ullern hele karrieren - en treårskontrakt med Stabæk. Det var etter cupkampen mot Ullern i april i fjor at Stabæk ble ordentlig observante på Brauti.

Han sto som en levende vegg, og holdt nullen i 88 minutter.

– Etter den kampen ble jeg kontaktet, og hadde et møte med keepertrener Espen Granli. Jeg fikk et positivt inntrykk, sier Brauti.

LES OGSÅ: Jalland: – Trist å forlate Stabæk

Flere interessenter

Han har trent med Stabæk gjennom høsten. Men også Sarpsborg, Vålerenga og Odd har vært ryktet å være interesserte i keeperen.

– Hvorfor valgte du Stabæk?

– Jeg føler jeg ble tatt veldig godt imot her sammenlignet med enkelte andre klubber. Og jeg kjenner noen av Stabæk-spillerne fra før. Jeg synes opplegget i klubben virker spennende, sier Brauti.

Han beskriver seg selv som en god skuddstopper.

– Og jeg prøver å være en moderne keeper som er god med beina og offensiv i hodet.

Alexander Bendiksen er tidligere keepertrener i Ullern, og har trent Brauti i flere år. Han supplerer det Brauti sier.

– Han er en stor keeper, som er god til å redde og stoppe skudd, er god i feltarbeidet og ok med beina. Så må han jobbe litt med hodet, så han kan være stabil på et høyt nivå, sier Bendiksen.

LES OGSÅ: Flere Stabæk-spillere har ikke skrevet under – nå får de tidsfrist

– Bestemann står

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen kaller Brauti et spennende talent.

– Og han trent med oss en stund, så vi vet hva vi får. Vi tror det er en spiller vi kan utvikle videre sammen med keeperne som allerede er her, sier Olsen.

– Vi er jo på toppnivå, det er konkurranse, og den som er best står. Men i utgangspunktet må Jonas få tid til å utvikle seg og bygge seg opp. Det er mye nytt for han også. Men det er klart det er veldig hyggelig at han er et lokalt talent, fortsetter han.

– Hva opplever du er Brautis store styrker?

– Jeg er ikke så god keeperteknisk, så jeg synes det er vanskelig å vurdere. Men han redder mange baller, ler Olsen.

– Men han gjorde jo en veldig god kamp mot oss i cupen. Det du alltid ser etter på spillere, keepere som utespiller, er hvor tror du toppnivået ligger. Unge spillere vil variere, men hvis du har sett noe som tyder på at de har potensialet til å være der oppe, er det spennende.

– I cupkampen og andre kamper vi har sett viste han potensialet. Han sto som en levende vegg mot oss. Vi kan ikke forvente at han skal gjøre det hver eneste kamp, han er ung og skal utvikle seg, men han er spennende.

 

STORSPILTE MOT STABÆK: Brauti i aksjon mot Stabæk i april i fjor. Keeperen holdt nullen i 88 minutter - og fikk eliteserieklubben til å sperre opp øynene for talentet hans.

Ser an utlån

Klubben har nå tre keepere på førstelaget - Marcus Sandberg og Simen Lillevik er i klubben i tillegg til Brauti. Olsen sier det er for tidlig å tenke på om det blir utlån på noen av keeperne.

– Vi var litt stresset i høst. Sandberg kastet inn håndklet, og nestemann på listen var Espen Granli, ler han.

– Det vil være en styrke hvis vi kan ha tre gode keepere i stallen. Men vi er også en klubb som skal drive god spillerutvikling. Simen fikk verdifull erfaring på sitt utlån til Kongsvinger. Vi får se gjennom vinteren hvem som er nummer en, to og tre, og hva som er best for de forskjellige her. Utlån kan være muligheter, men det er for tidlig å snakke om. Vi trenger gode keepere på trening som kan utfordre hverandre, sier Olsen.

LES OGSÅ: Stabæk serieåpner hjemme på en mandag

Samarbeid med Ullern

I tillegg til spillersigneringen har de to klubbene signert en avtale som går ut på at de skal samarbeide tettere.

– Vi har noe som kan være verdifullt for Ullern, og de har noe som kan være verdifullt for oss. Da kan vi snakke sammen og samarbeide tettere. Det kan bidra til at vi løfter spillerutviklingen i regionen enda et hakk, sier Olsen.

Han skryter av spillerutviklingsjobben Ullern har gjort.

– Vi snakker tett sammen. Hvis vi som er klubber som driver god spillerutvikling kan samarbeide, utveksle erfaringer og jobbe godt med hverandre, vil vi få en gevinst i vårt lokalmiljø. Vi har jo sagt at vi ønsker at de som spiller på Stabæk skal være mest mulig kortreist. Det er jo strategien her. Det betyr at det i fremtiden også vil bli utviklet gode spillere i Ullern som kan være aktuelle for oss.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.