Skip to main content

Stabæk G16 til cupfinale

FINALEKLARE: Stabæks G16-lag etter at de sikret finaleplassen.
FINALEKLARE: Stabæks G16-lag etter at de sikret finaleplassen.

Stabæks G16-lag slo Viking etter en nervepirrende straffekonkurranse, og er klare for NM-finale for andre år på rad.

VIKING G16 - STABÆK G16 1-1 (3-4 PÅ STRAFFER)

Dermed kan Stabæk-guttene juble. Etter 1-1 ved full tid var det nemlig de Blaa som holdt hodet kaldest når kampen skulle avgjøres på straffespark.

– Den peptalken vi har før straffekonken er helt rå. Jeg har aldri sett lignende, det var ingen nerver. De skulle bare ut og sette straffene. Vi har en dyktig keeper der som redder to og setter en selv også, sier trener Øystein Garborg.

Herman Geelmuyden, kaptein Christian L. Bergh, Kristian Arnstad og keeper Marius Ulla scoret fra straffemerket for Stabæk - og samtidig reddet Ulla to av Vikings straffer.

– Ulla er en av Norges beste keepere. En keeper har jo alt å vinne i en straffekonkurranse, men vi var ikke sjokkerte over at han reddet to av straffene, forteller Garborg.

Men han skyter selv også?

– Han har en fantastisk skuddfot. Da tenkte jeg i mitt stille sinn at den setter han greit. Det gjorde han, og reddet etterpå. Og da er vi videre, sier treneren.

Erfaring

Han er imponert over at spillerne ikke virket å være nervøse i det hele tatt, og tror det i stor grad er grunnet at de, tross sin unge alder, har bygget opp bra med erfaring opp gjennom.

– Gutta har vært ute og spilt viktige kamper siden de var 12—13 år. Det får vi igjen i kamper som dette. Det er ingen som faller gjennom når det skal avgjøres.

– Erfaringen vi har fått fra å møte gode lag i Europa får vi igjen i sånne kamper. Vi er veldig bevisste på det vi trenere og, og sier: «Hei, dette har vi trent for». Vi fokuserer på det, at dette er ikke skummelt, dette er hverdagen når dere skal spille på Nadderud, smiler Garborg.

LES OGSÅ: Stabæk-spiller scoret tre for Norge

Dominerte 1. omgang

Stabæk var det beste laget før pause. Kristoffer Lassen Harrison ga de Blaa ledelsen tidlig i første omgang da han stanget inn en corner fra Herman Geelmuyden. Stillingen var 1-0 da lagene gikk til pause.

I andre omgang var det dog Vikings tur til å dominere - noe som resulterte i utligning til 1-1.

– Det var en tøff kamp, Viking var kanskje ørsmå favoritter i utgangspunktet, men vi utligner den forskjellen med en gang. I første omgang var vi best, sier Garborg.

– Viking tok mer og mer over i andre omgang. Det var i og for seg en fortjent utligning til 1-1. Men etter det så snur det igjen, og vi tar mer over før det bølger frem og tilbake.

LES OGSÅ: Stabæk knuste Viking, skapte historie

Utligningen vekket Stabæk, som var nære på noen ganger mot slutten av ordinær tid. Men bæringene fikk ikke ballen i mål, og kampen gikk til ekstraomganger - som for G16 er to ganger fem minutter.

Disse endte målløst - og det ble straffekonkurranse på Vikings hjemmebane.

Møter Rosenborg

Den vant altså Stabæk - og laget er igjen klare for cupfinale i Telenor Arena. I fjor vant Stabæk - mot nettopp Viking.

Årets motstander blir Rosenborg som slo Lyn 2-0 etter ekstraomganger i sin semifinale.

– Jeg har trent laget noen år, og aldri møtt Rosenborg. Det blir en ny erfaring, sier Garborg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.