Skip to main content

Stabæk fortsetter å imponere på bortebane

Bortejubelen fortsetter for Stabæk, som har til gode å tape på sesongens første bortekamper.

Bortejubelen fortsetter for Stabæk, som har til gode å tape på sesongens første bortekamper.

Foto: KNUT BJERKE

Stabæk er ustoppelige på fremmed gress i årets sesong. Mandag tok de sin tredje seier av tre mulige på bortebane da de slo Ranheim 1–0 i Trondheim.

Ranheim – Stabæk 0–1

Mandag kunne Stabæk nok en gang reise hjem med tre poeng i bagasjen fra en bortetur.

Minuttet før pause ble kaptein Simen Wangberg matchvinner da han stupheadet et nydelig Kornelius Normann Hansen-innlegg i mål.

Seieren gjør at Stabæk nå er oppe på kvalifiseringsplass etter fem spilte kamper.

Hevet seg etter nesten-kalddusj

Stabæk holdt riktignok på å få seg en skikkelig kalddusj før det var spilt ett minutt. Hjemmelaget gikk ut i hundre, og Vegard Erlien skjøt noen små centimeter til side for høyre stolpe.

Etter rundt ti minutter meldte Stabæk seg på for fullt. Et vedvarende trykk mot trøndernes mål endte i et par mislykkede innlegg, men bæringene beholdt ballen. Til slutt kunne de trille ut til Nicolai Næss, som sendte av gårde en dupper fra distanse som ble slått til corner.

Oliver Edvardsen skrudde deretter ballen inn bak forsvaret til spissmakker Kornelius Normann Hansen, men forsøket til Stabæks nummer 11 ble blokkert i skuddøyeblikket. 

Samme mann fikk ytterligere to sjanser fra god posisjon de neste minuttene, men han satte ballen rett på keeper ved begge anledninger.

Smalt i stolpen bak Sandberg

Ranheim var nær scoring midtveis i førsteomgang, da Mads Reginiussen satte ballen på innsiden av stolpen og ut fra elleve meters hold.

Begge lag satset fremover i denne kampen, og Stabæks midtbanemann Curtis Edwards prøvde seg på en retur etter hjørnespark nærmere pause. Ranheim var heller ikke ufarlige, som da Erik Tønne stjal ballen og en skjøt en halvmeter over mål syv minutter før pause.

Tre minutter før pause fant Sturla Ottesen nok en gang Normann Hansen foran mål, men en forsvarer fikk stoppet flikken hans. 

Vakker Wangberg-scoring

Etter flere forspilte muligheter bestemte Normann Hansen seg i stedet for å innta servitørrollen, og i omgangens siste minutt slo han et perfekt innlegg fra venstre. 

Inne i feltet stupte midtstopper Simen Wangberg frem, og med en vakker heading styrte han inn 1–0 til Stabæk.

Raske kombinasjoner og enda raskere løp i lengderetningen sørget for at Stabæk presset Ranheim tilbake i åpningen av den andre omgangen, men det manglet litt på presisjonen i den siste pasningen eller innlegget.

Annullerte scoringer

Først i det 56. minutt nærmet vertene seg Stabæks mål igjen, men Marcus Sandberg hadde full kontroll på Erliens skudd. Fem minutter senere fikk de ballen i mål, men da var det allerede blåst frispark i Stabæks favør.

Ranheim flyttet etter hvert laget høyere i banen i jakten på en utligning, men det førte samtidig til at Stabæk fikk mer rom å boltre seg i. To ganger så det ut til å bli riktig farlig, men begge ganger ble det vinket for offside.

Edvardsen prøvde seg med et par langskudd da det gjensto omtrent et kvarter. Det første gikk over, mens Ranheim-keeper Magnus Lenes måtte ut i full strekk på det neste.

I det 82. minutt dunket midstopper Næss et frispark mot mål, men Lenes fikk slått ballen over tverrliggeren.

Edvardsen trodde han hadde punktert kampen på overtid, men dommeren hadde nok en gang blåst for offside. Ranheim klarte samtidig aldri å skape det helt store under sluttspurten sin, og dermed kunne Stabæk feire en ny borteseier.

Mandag 16. mai jakter de årets første hjemmeseier. Da kommer Grorud til Nadderud.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.