Skip to main content

Stabæk er fyrverkeri på det beste – sveitserost på det verste

UJEVNE: Ohi Omoijuanfo og Stabæk har vært strålende på det beste, men ustabile i oppkjøringen til årets sesong.
UJEVNE: Ohi Omoijuanfo og Stabæk har vært strålende på det beste, men ustabile i oppkjøringen til årets sesong.

KOMMENTAR: Det er heldig for Stabæk når årstallet slutter på åtte. Ti år etter forrige gullfest på Bekkestua virker Stabæk å være et skikkelig cuplag.

Cupgull i 1998 og seriegull i 2008. Å sikte på seriegull i 2018 er nok vel optimistisk, men i oppkjøringen til årets sesong har Stabæk glimtvis vist at de har noe ekstra.

På det beste et fyrverkeri som kan slå alle. På det verste en sveitserost som kan tape for de fleste.

Tre ganger i vinter har laget åpnet så strålende at det har fått selv de hardeste supporterne til motstanderne til å bli imponert. Det summet i arenaen i Göteborg da Stabæks særdeles unge lag gikk opp til 2-0, det gjorde det samme blant Vålerenga-tilhengere i Vallhall da Stabæk ledet med samme sifre og «ligner et topplag» uttalte mediefolk i Sarpsborg som har vært bortskjemte med mye moro med laget sitt de siste årene, da Stabæk ledet 2–0 til pause i generalprøven.

LES OGSÅ: Ordinas før seriestarten: – Vår oppgave å skape stolthet

Tre vekkerklokker

Treningskampene mot IFK Göteborg, Vålerenga og Sarpsborg var alle som å være på et kalas hvor vertskapet startet med å servere hummer, men så endte alt i dårlig kanari.

Det skal ha gått en kule varmt i Stabæk-garderoben etter at laget slapp inn tre mål i 2. omgang mot Sarpsborg, det siste minuttet før slutt og for tredje gang tapte en kamp de burde vunnet. Tre vekkerklokker, en hårfønertale og viktige seriepoeng i potten bør være nok til å forbedre innstillingen til å forsvare en ledelse.

Stabæks kamp mot Start flyttet - igjen 

Viktig med god start

Tidenes dårligste seriestart i 2016 ble snudd til tidenes beste seriestart i 2017. Et år med ryggen mot veggen ble avløst av et år med mye medgang, det viser hvor viktig det er å komme godt i gang i serien.

Nå går Toni Ordinas inn i sin tredje sesong som sjef for Stabæks A-lag. Stabæk er blitt mer og mer solide under hans tid som trener. Grunnspillet er velkjent. Denne vinteren har laget jobbet med også å spille ulike formasjoner for å håndtere ulik motstand og ulike kampbilder. Toppscorer Ohi Omoijuanfo fikk ikke utenlandsdrømmen sin oppfylt i vinter og ser ikke ut til å sutre over det. Hans bidrag med mål er uvurderlig for Stabæk. I 2016 hadde «De Blaa» ingen som scoret flere enn fire mål, i 2017 hadde Ohi 17 og de vippet mange kamper Stabæks vei.

Derfor tvilte Ovenstad ikke på å si ja til Stabæk 

Cupfinalelag?

Budstikka tipper Stabæk på 6. plass i år. Får laget ut potensialet som er der, lærer seg å forsvare en ledelse og får beholde en Ohi i målform gjennom hele sesongen, blir det bedre plassering. Kanskje til og med medaljer. Mister de folk til sommeren, ikke har noen som går foran og tar scoringsansvar og heller ikke blir like glade i å forsvare en ledelse som å prøve å ta den, så blir det langt dårligere enn en 6. plass.

Det er samtidig en del som tyder på at dette laget har X-faktor. Kan hende er det ikke dumt å holde av 2. desember. For det er noe cupfinaleaktig over Stabæk og årstallet i år.

VADIM DEMIDOV: – Hadde jeg gått for penger, hadde jeg ikke valgt Stabæk

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.