Skip to main content

Solbakken: – Det var ikke noe drømmetreff

Markus Solbakken (i midten) storspilte mot Kristiansund og scoret sitt første eliteseriemål da Stabæk til slutt vant 3–0 over Kristiansund.

Markus Solbakken (i midten) storspilte mot Kristiansund og scoret sitt første eliteseriemål da Stabæk til slutt vant 3–0 over Kristiansund. 

Foto: EVA GROVEN

Markus Solbakken (21) hadde ikke scoret for Stabæk, men gjorde det da klubben trengte det som mest. Det blir ikke den siste, skal vi tro sønnen til landslagssjefen.

STABÆK – KRISTIANSUND 3–0

Stabæk hadde stanget og stanget i 50 minutter og slet med å få fulltrefferen som skulle gi klubben de tre poengene som de så sårt trengte for å komme seg bort fra den direkte nedrykksplassen.

Så dukket han opp, da. Markus Solbakken. 21-åringen som enn så lenge ikke hadde vært i nærheten av en scoring for Stabæk denne vanskelige sesongen.

Fra 16 meter sendte han av gårde et skudd i retningen av Kristiansund-keeper Sean McDermott, og ballen skled til slutt under armene til den forfjamsede KBK-keeperen. 

Solbakkens første scoring for Stabæk etter overgangen fra HamKam i vinter.

– Det var en forløsning å se at den ballen gå i mål. Det var ikke noe drømmetreff, men det var et viktig mål både for klubben og for meg. Det viktigste er å få avslutningene på mål. Da kan alt skje, sier Markus Solbakken.

Han er også sønnen til landslagssjef Ståle Solbakken.

Vil score mer

Det å avslutte mer, og forhåpentlig score flere mål, er noe han har tenkt mye på i det siste. 

– Det er en del av spillet mitt som jeg ønsker å utvikle. Jeg skal komme i posisjon for å avslutte og jeg skal skyte mer. Jeg skal ikke bare styre spillet og kanskje dra av en mann. Jeg skal også komme til flere avslutninger, sier Solbakken.

– Jeg synes egentlig jeg har gjort to gode kamper på rad nå, selv om kampen mot Sarpsborg druknet litt i det stygge resultatet (tap 1-4), sier han.

Tøffe kamper

Markus Solbakken og Stabæk tok et langt steg oppover på tabellen etter gevinsten mot KBK. Stabæk ligger nå på kvalifiseringsplassen, to poeng foran Mjøndalen og Brann. Det er tre kamper igjen. Borte mot Tromsø, hjemme mot Rosenborg og den siste bortekampen mot Odd i Skien.

– Det er tre viktige og tøffe kamper. Vi må bare ha fokus på oss selv, sier Markus Solbakken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.