Skip to main content

Småhektisk til tider – men Stabæk sikret seieren mot Aalesund

Oliver Edvardsen scoret ett av målene da Stabæk slo Aalesund søndag. Bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: Knut Bjerke

Det ble hektisk foran begge målene da Stabæk slo Aalesund søndag.

AALESUND – STABÆK 1–3

Før kamp var det stor spenning rundt far-sønn-duellen mellom Lars og Emil Bohinen – men den fikk vi ikke se fra start, da sistnevnte startet på benken etter sin skade i kampen mot Sarpsborg.

Det vi derimot fikk se, var en sjanserik og morsom åpning på kampen mellom Aalesund og Stabæk – to lag som angrep hurtig når de fikk muligheten.

Vi fikk se Kinoshita og Edvardsen være iskalde alene med keeper – etter strålende målgivende pasninger fra henholdsvis Hugo Vetlesen og Romain Gall.

Og vi fikk se Stabæk-debutanten Erik Botheim skaffe Stabæk straffe.

Og det var nok for Stabæk i Aalesund søndag.

Fyrverkeri fra start

Allerede før ett minutt var gått ga Tortol Lumanza fra seg ballen på 20 meter, til Aalesunds Fridjonsson som banket til. Ballen gikk rett på Sandberg, men Stabæks svenske keeper kunne ikke holde ballen, som spratt i stolpen.

Men Stabæk skulle få mer orden på spillet umiddelbart. Etter syv minutter gikk Kosuke Kinoshita i en dull etter en langpasning. ballen havnet til slutt hos Hugo Vetlesen, som førte den fremover, og i eksakt riktig tidspunkt slapp ballen til Kosuke Kinoshita, som fra skrått hold banket inn 1–0.

Scoringen var faktisk den første i eliteserien av en japansk spiller på 11 år – da Daigo Kobayashi scoret for Stabæk.

Seks minutter etter scoringen var Aalesund frempå igjen. Fridjonsson vant en duell i feltet mellom Andreas Hanche-Olsen og Mats Solheim, og la ballen igjen til Sigurd Haugen – men sistnevntes avslutning gikk utenfor. 

Og nå bølget det voldsomt i kampen. Allerede etter et drøyt kvarter fikk vi kampens fjerde mulighet. En corner havnet hos Vetlesen, som slo ballen inn igjen foran mål. Etter litt klabb og babb havnet ballen hos Jørgen Olsen Øveraas, som fikk slengt seg frem og avsluttet – men ballen gikk via en Aalesund-forsvarer og gikk utenfor.

Litt roligere

Etter scoringen senket tempoet seg noe på Color Line Stadion i Aalesund. Vestlendingene hadde en stor kontringsmulighet etter drøyt 20 minutters spill, men skuslet den bort med dårlige pasninger da de kom tre mot en.

På motsatt side av banen slo Magnus Lundal en fin dødball til Kinoshita et par minutter etter – men japaneren var akkurat for sent ute til å styre ballen i mål.

Ti minutter før pause slo Oliver Edvardsen et godt innlegg, som Aalesund-keeper Gjerdmund Kongshavn slo unna nesetippen til Kosuke. Ballen havnet imidlertid hos Kornelius Normann Hansen, som prøvde et skudd fra skrått hold – men Kongshavn reddet strålende, og fikk slått ballen til corner. 

Utlignet

Syv minutter før pause kom Aalesund med et skremmeskudd. Et innlegg havnet til slutt hos Fridjonsson, som fikk to muligheter – men det siste gikk i nettveggen.

Men om Stabæk slapp med skrekken ved ovennevnte anledning, skulle utligningen komme tre minutter før pause. Aalesund vant frispark rett utenfor Stabæks 16-meter. Simen Nordlis første forsøk gikk i muren, men på returen smalt Nordli til på volley – og ballen snek seg inn i mål, helt nede ved Marcus Sandbergs høyre stolperot.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1–1.

Jevnt

45 sekunder ut i den andre omgangen spilte Hugo Vetlesen ballen til Oliver Edvardsen, som lå ved hjørnet av 16-meteren. Men den tidligere Grorud-spillerens skudd gikk en meter til side for mål.

Og den andre omgangen begynte litt som den første var – panisk i begge lags forsvar, og småfarlig hver gang ballen nærmet seg en av lagenes 16-meter. Syv minutter ut i omgangen slo Lumanza et strålende innlegg mot Kinoshita – men japaneren nådde akkurat ikke opp, og Romain Galls avslutning ble blokkert av en Aalesund-forsvarer.

Også Aalesund viste god innleggskvalitet etter hvilen – og da Shaquill Sno fant Haugen etter 53 minutter var de oransje nære ved å score – men headingen gikk over.

Stabæk-scoring

 På dette tidspunktet virket Aalesund å få et lite grep om kampen, men etter en times spill var flere Aalesund-spillere i duell med Magnus Lundal rett ved krittlinjen ved langsiden. En Aalesund fikk snappet ballen fra Lundal, men dyttet den rett til Romain Gall.

Innbytteren førte ballen med seg ti meter, før han dyttet en perfekt pasning til Oliver Edvardsen, som hadde en hel ballsal å boltre seg på. Og alene med keeper var Edvardsen iskald. 21-åringen dyttet ballen mellom beina på Aalesunds keeper, og «de Blaa» var igjen i ledelsen.

25 minutter før slutt fikk Erik Botheim sin debut for Stabæk. Han holdt på å stusse Jørgen Olsen Øveraas gjennom fem minutter senere, men Aalesund fikk klarert med nød og neppe.

På den andre siden av banen kom også Aalesund til sine sjanser. Et frispark fant Daniel Gretarsson, men innbytterens heading gikk rett utenfor.

Ti minutter før slutt slo Andreas Hanche-Olsen et langt frispark i bakrom. Ballen fant innbytter Jesper Isaksen, som løp rett gjennom Aalesund-forsvaret – men headingen strøk stolpen.

Straffe

Og fem minutter før slutt skulle avgjørelsen falle. Emil Jonassen fant Botheim, som spilte vegg med Hugo Vetlesen. Botheim ble så felt like foran keeper og dommeren blåste resolutt på straffemerket.

Andreas Hanche-Olsen stilte seg opp, og banket ballen i mål, via Gjermund Kongshavn. Stabæk ledet 3–1 – og de tre poengene var i boks.

Stabæk vant 3–1.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.