Skip to main content

Rusike sendt til sykehus - trolig med beinbrudd

SKREKKSKADE: Her brekker Matthew Rusike beinet i kampen mot Lillestrøm. Stabæks lege og trener legger ikke skjul på at vårmatten på Nadderud kan ha vært noe av årsaken til beinbruddet.
SKREKKSKADE: Her brekker Matthew Rusike beinet i kampen mot Lillestrøm. Stabæks lege og trener legger ikke skjul på at vårmatten på Nadderud kan ha vært noe av årsaken til beinbruddet.

Første dag han trente med Stabæk brakk Matthew Rusike hånden, i første eliteseriekamp brakk han trolig beinet. Stabæk-ledelsen mener banen trolig må ta skylden.

STABÆK - LILLESTRØM 1-1 (1-1)

- Utrolig synd for Matthew, sier Stabæk-trener Henning Berg.

Det var etter 36 minutters spill at Matthew Rusike kom seg frem på høyrekanten. Idet han skulle slå innlegg falt han over beinet sitt. Rusike ble deretter fraktet ut på båre. Stabæks lege, Arne Røde, tror det ene beinet i leggen er brukket.

- Jeg tror det er brukket ned mot ankelen. Sånn ser det ut. Mellom de to beina er det en hinne, hvis den har røket er det større og mer komplisert enn om kun beinet har gått.

LES OGSÅ: Kunstmål av Boli sørget for Stabæk-poeng mot Lillestrøm

- Alle så matta

Røde sier Rusike trolig er ute i fire til seks uker.

- Han har veldig vondt. Vi sendte med en av våre pluss at kjæresten hans ble med i ambulansen, så han er tatt vare på. Vi andre hadde en annen jobb vi skulle gjøre resten av kampen, sier Røde som mener vårbanen på Nadderud antagelig må ta skylden for skaden.

- Alle har sett matta i dag, den var ikke så god. Det er nok kombinasjonen av hele situasjonen, kommenterer Røde.

 

SMERTER: Matthew Rusike hadde voldsomme smerter etter skaden.
SMERTER: Matthew Rusike hadde voldsomme smerter etter skaden.

Fire brudd på en uke

I løpet av en uke har Stabæk hatt fire brudd i spillertroppen. Matthew Rusike brakk hånden, det gjorde også kineseren Jie Sun.

Begge skadene skjedde på trening. Mandag brakk altså trolig Rusike beinet. Som ikke det var nok brakk Hugo Vetlesen fingeren i 1. omgang. Han spilte 75 minutter med brukket finger.

- Jeg har vært Stabæk-lege i 27 år. Jeg har aldri opplevd så mange brudd på en uke, sier Røde.

LES OGSÅ: Slik spilte Stabæk-spillerne

Dårlig bane

- Han er en god spiller og en fantastisk fyr. Det er kjipt for han og kjipt for oss at han er ute i det som trolig er flere uker, sier Henning Berg.

- Skjedde dette på grunn av den dårlige banen, Berg?

- Det vet jeg ikke. Den skaden kan også skje på de beste banene, men det er vel en sannsynlig at dette skjedde på grunn av den dårlige banen, sier Stabæk-treneren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.