Skip to main content

Ny marerittskade for Rusike – trolig ferdig for sesongen

Matthew Rusike er trolig ferdig for sesongen med det som etter alt å dømme er en kostbåndskade. 

Foto: KNUT BJERKE

Matthew Rusike (29) er Stabæks mest uheldige spiller. Det som trolig er et ødelagt korsbånd gjør at det er tvilsomt om han spiller mer for Stabæk denne sesongen. 

– Sorry. Jeg ønsker ikke å si noe om dette nå, sa en tydelig skuffet Matthew Rusike da Budstikka traff han på Nadderud mandag. Da kom han i «sivile klær», og forlot treningsanlegget i den samme antrekket – uten å bytte.

For i 3. divisjonskampen mot Aalesund 2 i forrige uke gikk det 31 minutter før den uheldige Stabæk-spilleren fikk en vridning i kneet. MR-bildene viser at korsbåndet trolig er ødelagt. Det betyr i så fall at han er borte fra fotballen i nærmere ni måneder.

– Vi må inn i kneet for å sjekke nøyaktig hva det er, men hvis det er snakk om en korsbåndskade, så er det snakk om ni måneder borte fra fotballen, forteller Stabæks fysioterapeut, Erik Moen.

Han understreker at han ikke er 100 prosent sikker på 29-åringens korsbånd er ødelagt. 

– Vi er i hvert fall forberedt på at han er ute en lang stund. Slik jeg ser det nå, så spiller han ikke mer for Stabæk denne sesongen.

Tredje skade

For 29-åringen fra Zimbabwe er det ekstremt dårlige nyheter. Kontrakten hans med Stabæk går ut etter denne sesongen.

Rusike ble spådd en stor sesong i Stabæk, men så langt har 2019 vært et «annus hooribiles» (et fryktelig år). 

Det hele åpnet med at han brakk hånden på sin aller første Stabæk-trening tidlig i vinter. Stor bedre gikk det ikke i serieåpningen mot Lillestrøm på en blytung Nadderud stadion. Etter drøyt 30 minutter skled han på gresset, og brakk beinet og var ute i flere måneder.

Og sist uke kom altså smellen i en ubetydelig 3. divisjonskamp mot Aalesund.

– Han har vært uheldig. Det er det ingen tvil om, sier Erik Moen.

For tidlig å si

Mandag ble det klart at Youssef Toutouh (se egen sak) skrev under på en avtale med Stabæk, som binder han til Nadderud ut sesongen. Han kan gå inn i den kantrollen som Rusike var påtenkt.

Matthew Rusike har en kontrakt med Stabæk som går ut etter denne sesongen. For 29-åringen kan han i verste fall stå klubbløs etter sesongen, og med en alvorlig skade.

– Vi synes veldig synd på gutten. Dette er helt nytt for oss også, og vi håper bare at han blir frisk nok til å spille fotball igjen, sier sportslig leder i Stabæk Fotball, Inge André Olsen.

– Er det aktuelt for dere å resignere en spiller som har en så alvorlig skade?

– Dette er det som sagt altfor tidlig å si noe om. Vi håper bare at han blir skadefri igjen. Han er en meget god fotballspiller, sier Olsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.