Skip to main content

– Noen ganger får jeg lyst til å knuse telefonen

Hektisk: Stabæks sportslige leder Inge André Olsen er inne i årets mest intense periode. – Noen ganger har du lyst til å knuse telefonen, sier han.FOTO: ODDBJØRN VISTNES/STABÆK

Med en måned til seriestart får Inge André Olsen opptil 200 telefonsamtaler om dagen.

– Når jeg kommer hjem og familien er samlet for å spise middag, unngår jeg å sitte i telefonen i 20–30 minutter når vi spiser, sier Stabæks sportslige leder.

Hver dag blir han oppringt av 20–30 personer som skal selge ham fotballspillere. I tillegg kommer mengder med e-post.

LES OGSÅ:

– Man blir møkk lei av å snakke i telefonen. I de mest intense periodene må du prioritere bort en del du burde tatt en prat med, som du bare ikke har tid til. Noen ganger har du lyst til å knuse telefonen.

Overgangsvinduet i Europa er stengt, men i Norge kan klubbene fortsatt hente fotballspillere.

Den neste måneden er Olsens mest hektiske når han skal forsøke å styrke Stabæk til seriestart.

– Det er skikkelig bånn gass nå.

Rykter skal ha det til at han har to telefoner for aldri å gå tom for batteri.

– He-he. Det er ikke så ille. Men jeg lader den jeg har hele tiden. Jeg er stort sett tilgjengelig fra jeg står opp til jeg går og legger meg. Den eneste gangen jeg ble litt overrasket var da vi solgte «Dio». Jeg la meg ved 24-tiden, trodde det ikke ble noe og at alt var avsluttet. Da jeg våknet kvart på syv hadde jeg masse ubesvarte anrop og meldinger.

Noen timer etterpå var Adama Diomande solgt til engelske Hull for over 20 millioner kroner.

Tropper ikke opp hos Statoil

– Mengden av informasjon og navn er så stor at man er helt sjanseløs på å prøve å vurdere hver enkelt spiller. Man må lære seg måter å sile ut. Nå handler mye om å prøve å finne en spiss i denne jungelen av navn som dukker opp daglig, sier Olsen.

LES OGSÅ:

Han forteller at han er helt avhengig av folk han vet han kan stole på og som leverer bra kvalitet.

– Det er viktig at de vi samarbeider med har godt nok referansenivå på hva den norske ligaen krever. Mange ringer meg fra Nigeria, Ghana eller Elfenbenskysten og mener de har fantastisk gode spillere til Stabæk. Jeg prøver å spørre hvor mange norske eliteseriekamper de har sett. Når svaret er null så har de ikke peiling. En del skyter med hagle rundt seg og prøver å presse inn en spiller et eller annet sted.

Hans mål blir hele tiden å gjøre det bedre enn alle forventer.

– Når folk sier at Stabæk ikke får tak i spiss som scorer mange mål fordi vi bare kan betale 50.000 i måneden og en sånn spiss koster to millioner i året. Da tenker jeg at Stabæk er annerledesklubben. Vi skal klare det. Det er der jeg legger kravet til meg selv og de som jobber rundt meg, sier Olsen.

Etter mange år i sportsleder-stolen er han, ifølge seg selv, blitt ganske tykkhudet.

– Det er mange som skal mene noe. Alle som har et forhold til fotball og som bor i Bærum, føler seg berettiget til å si hva jeg bør gjøre. Hvis jeg har kjøpt aksjer i Statoil går jeg ikke ned til Statoil-sjefen og forteller ham hvordan han skal pumpe opp olje. Men alle som kjøpt billett på fotballkamp skal mene noe om hvilken spiller jeg bør hente. Det lever jeg godt med – det går litt inn det ene øret og ut det andre.

– Men du må jo ha fått skryt etter 3.-plassen i fjor?

– Den sesongen var så syk som det går an å bli. Men fotball er ferskvare. Du blir dømt på det som skjer i morgen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.