Skip to main content

Nadderud stadion ytterligere forsinket: – En krevende sak

Nye Nadderud stadion vil ligge langs Gamle Ringeriksvei, der hvor kunstgressbanen er i dag. Nå blir stadion ikke ferdig før i 2026.

Nye Nadderud stadion vil ligge langs Gamle Ringeriksvei, der hvor kunstgressbanen er i dag. Nå blir stadion ikke ferdig før i 2026.

Foto: TRINE JØDAL

Nadderud stadion skulle egentlig stått ferdig i 2021. Nå blir prosjektet til nærmere 700 millioner kroner tidligst spilleklart i 2026. Stabæk er ikke overrasket.

Stabæk Fotball kjemper en innbitt kamp for å rykke opp i eliteserien. Per nå ligger klubben på en syvendeplass i 1. divisjon etter at 2021-sesongen endte med nedrykk. Mandag møter de Ranheim borte i Trondheim.

Nå trenger de ikke å stresse med å rykke opp – i hvert fall hvis de tenker på å være i eliteserien når den nye Nadderud stadion står ferdig. Budstikka kan i dag fortelle at den nye Nadderud stadion tidligst kan tas i bruk i andre kvartal 2026. Det er to år senere enn forventet og fem år senere etter 2021 – da den først skulle stått ferdig.

– Saken om Nadderud er kompleks, og ulike aspekter rundt prosjektet har vært behandlet politisk i flere omganger. Dette har medvirket til at det har blitt forsinkelser, sier Jeanette Nyseter, avdelingsleder Prosjektutvikling, Byggherre Bærum kommune.

I en revidert fremdriftsplan som ble nylig ble lagt frem for politikerne, ble det klart at byggestart først vil skje i tredje kvartal 2024. Stadion kan tidligst tas i bruk i andre kvartal 2026.

Før 17. mai i år skal prosjektet legges ut på anbud.

– Vi opplever at vi nå har fått de bestillingene vi trenger fra politikerne for å gå ut i markedet, sier Nyseter.

Hun sier at den endelige fremdriftsplanen vil bli klar etter at de kommer i dialog med entreprenøren som skal bygge anlegget.

Krevende sak

Nåværende Nadderud stadion har vært en av de mest nedslitte stadionene i norsk toppfotball. Stabæk har spilt på en såkalt dispensasjon fra Norges Fotballforbunds (NFF) lisensregler i mange år.

Nytt stadion har vært diskutert og planlagt i en årrekke. Det har vært en kasteball i det politiske systemet, og debatten har rast om hvorvidt Bærum kommune burde bruke så mye penger på en ren fotballbane som i hovedsak vil bli brukt av Stabæk Fotball.

– Det har vært en krevende sak som har vært diskutert i flere møter over flere år, med folkevalgte og kolleger i administrasjonen. Det har gjort at prosjektet har blitt som det har blitt, sier Nyseter.

Daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold (t.v.) og styreleder i Stabæk Fotball AS, Anders Bergh-Jacobsen, må vente noen år til før laget kan spille på en ny stadion.

Daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold (t.v.) og styreleder i Stabæk Fotball AS, Anders Bergh-Jacobsen, må vente noen år til før laget kan spille på en ny stadion.

Foto: KARL BRAANAAS

Kommunedirektørens siste anslag er at totalprisen på anlegget kan komme opp mot nærmere 700 millioner kroner. Stadion skal finansieres 100 prosent av Bærum kommune. 

– Det er ingen grunn til at vi ikke skal klare å holde oss innenfor de rammene, sier Nyseter.

Hun legger likevel til at det er en del uro i markedet rundt lønns- og prisvekst. Hun sier at krigen i Ukraina påvirker situasjonen.

– Den situasjonen påvirker ikke bare priser, men også tilgang på arbeidskraft og materialer.

Ikke overrasket

Jon Tunold er daglig leder i Stabæk Fotball. Han sier at han ikke er veldig overrasket over at det nå blir ytterligere forsinkelser.

– Etter det som har skjedd de siste årene, så er jo ikke dette så overraskende. Nå blir dette sendt ut på anbud, og så får vi håpe at det kan gå raskere når man kommer i dialog med entreprenøren som skal bygge stadion.

– I utgangspunktet skulle jo stadion stått ferdig for ett år siden. Det har vært en utfordrende situasjon, men dette er bare noe vi må løse, sier han.

– Det er ingen tvil om at stadion er veldig sliten. Men nå har vi fått nye brakker på Nadderud, og fasilitetene er bedre for oss. Det viktigste er at stadion blir bygget. Vi takler litt forsinkelser, sier Tunold.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.