Skip to main content

Moussa tilbake for Stabæk – tapte mot Odd

Moussa Njie har trent med Stabæk i en lang periode, og mot Odd søndag var han tilbake på banen.

Moussa Njie har trent med Stabæk i en lang periode, og mot Odd søndag var han tilbake på banen. 

Foto: KNUT BJERKE

Stabæk imponerte ingen mot Odd og står fortsatt uten seiere i de tre treningskampene så langt denne sesongen.

ODD – STABÆK 1–0

1–1 mot Raufoss, 2–2 mot Sarpsborg 08 og 0–1 mot Odd søndag. De tre treningskampene Stabæk har spilt så langt i den vanskelige koronaoppkjøringen har ikke bygget selvtillit i det unge Stabæk-mannskapet.

Mot Odd i Skien søndag var det lite som stemte for de blåkledde.

Njie tilbake

Mest spennende var det likevel at Moussa Njie var tilbake i kamp for bæringene. Det er to år sidene han sist var i klubben, etter at han ble solgt til serbiske Partizan. Nå forsøker han igjen å spille seg til kontrakt i Stabæk.

Den siste måneden er han likevel mest kjent som spilleren som dro med seg koronasmitte inn i Stabæk da han prøvespilte for klubben.

Til slutt ble nesten halve Stabæk-troppen smittet av korona. Mot Odd fikk Moussa Njie drøye halvtimen, og fikk vist seg frem på en positiv måte.

– Det var koselig å spille. Det er lenge siden sist, sa en svært fåmælt Moussa Njie til Budstikka etter kampen. 

Han ikke spilt fotball i kamp siden september 2019 på grunn av alvorlig skade. 

– Det er lenge siden, og det er selvfølgelig deilig å spille igjen. Men jeg vil helst ikke snakke noe om dette nå, sier Njie.

– Hvorfor ikke?

– Dessverre. Jeg har ikke lyst til å snakke om dette nå, sier han. 

Åpen best

Det var hjemmelaget fra Skien som begynte best på kunstgresset på Skagerak Arena. Etter bare to minutter fikk de hvitkledde en mulighet, men Joshua Kitolano satte ballen like til side for målet til Stabæk-keeper Marcus Sandberg.

Etter hvert tok Stabæk mer over spillet, og kontrollerte til tider kampen – før hjemmelaget fikk straffe etter 16 minutter da Tobias Lauritsen ble dratt ned. 

Men det tidligere Rosenborg-spilleren Mushaga Bakenga satte straffen mot det venstre hjørnet til Marcus Sandberg. Men Stabæk-keeperen var der og plukket det svake skuddet.

Drøyt 20 minutter senere løsnet det endelig i Skien. Og det var hjemmelaget som fortjent tok føringen i kampen. Tobias Lauritsen var onside og klinket til fra rundt syv meter, og satte ballen sikkert i det lengste hjørnet til Marcus Sandberg.

Solbakken-skudd

Etter 52 minutter fikk Oliver Edvardsen muligheten for Stabæk, men skuddet ble stoppet av Odd-forsvaret og den påfølgende corneren ble resultatløs.

Ett minutt senere var det Markus Solbakken som forsøkte seg, men også skuddet til landslagssjefens sønn ble reddet ut til corner. 

Gjestene fra Bærum hevet seg de ti første minuttene etter hvilen. Inn var også Kosuke Kinoshita kommet, og viste bedre takter enn mannen han erstattet, Fitim Azemi. 

Byttet hele laget

Etter 60 minutter fikk kaptein Yaw Amankwah en smell, og måtte hinke av banen. Det førte for øvrig til at Stabæk nærmest byttet hele laget. 

Uten at Stabæk ble så mye hvassere av den grunn. Spillerne slet med å finne hverandre på banen og telemarkingene virket å ha god kontroll på kampen.

Hjemmelaget hadde flere gode muligheter og bare en god redning av innbyttekeeper Jonas Brauti hindret 0–2.

Etter 82 minutter fikk Stabæk er frispark midt på Odds halvdel. Stabæk fikk flyttet opp laget, men klarte ikke å utnytte muligheten. Fem minutter før slutt fikk Odd en kjempemulighet, men Brauti forstyrret og ballen gikk utenfor.

Og Stabæk måtte tusle av kunstgresset i Skien uten scoring.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.