Skip to main content

Marerittstart for Kjønø – Stabæk-krisen forverret

Eirik Kjønø fikk en vanskelig start på Stabæk-karrieren.

Eirik Kjønø fikk en vanskelig start på Stabæk-karrieren.

Foto: KNUT BJERKE

Alles øyne var rettet mot Stabæk deres nye trener Eirik Kjønø. Han fikk en marerittstart på trenerkarrieren i Stabæk. 

STRØMSGODSET – STABÆK 2–1

Det var knyttet rimelig stor spenning til hva Stabæks nye trener, Eirik Kjønø, skulle få til med dette Stabæk-mannskapet. Laget som lå nest sist på tabellen foran denne serieomgangen med bare seks poeng på ti kamper.

Kunne virkelig Kjønø snu den negative trenden som Jan Jönsson hadde kjørt laget inn i? Etter bare en uke med trening og hovedansvaret?

Svaret er dessverre nei. I hvert fall hvis man ser på resultatet. 1-2-tap betyr at Stabæk er det desiderte bunnlaget i eliteserien, også etter Brann.

Overrasket med Azemi

Den 30 år gamle treneren overrasket i hvert fall alle å sette innpå spissen Fitim Azemi. Azemi som bare hadde spilt ti minutter seriefotball for Stabæk siden overgangen i 2020.

Det så ut til å være et lykketreff. For etter bare fem minutter sendte Azemi ballen i mål. Men pasningen fra Solbakken var sekundet for sent, og Azemi gikk i offside.

Bare minuttene senere var det Kornelius Normann Hansen som hadde en god mulighet for det for anledning hvitkledde fra Bærum, men ballen strøk stolperoten i det lengste hjørnet. 

Edvardsen -scoring

Etter 35 minutter løsnet det for gjestene fra Bærum. Og på hvilken måte! Oliver Edvardsen fikk stå alene på hjørnet av 16-meteren og ble spilt frem av Kornelius Normann Hansen. Nydelig skrudde han ballen i det lengste hjørnet og via stolpen gikk ballen i nettet.

Men det var ikke lenge den nye Stabæk-sjefen fra Sørlandet kunne juble. Bare to minutter senere utlignet Godset etter en klassisk tellefeil i Stabæk-forsvaret.

Godset slo en lang ball, som Marcus Sandberg muligens burde vært ute og plukket. Jonathan Parr slo inn foran mål, og der fikk Johan Hove all tid i verden, og kunne nærmest sette ballen i åpent mål.

Etter den kalddusjen hang Stabæk i tauene frem mot hvilen og laget var rett og slett heldige som ikke fikk flere baklengs med seg inn i garderoben.

Styre

Etter hvilen fortsatte Godset å styre mye av spiller på kunstgresset på Marienlyst. Hadde Kjønø-magien allerede sluknet?

Strømsgodset hadde flere gode muligheter, og bare en feberredning av Marcus Sandberg etter 60 minutter forhindret at Ipalibo Jack sendte hjemmelaget i føringen.

Så, ut av nærmest ingen ting, fikk Oliver Edvardsen igjen muligheten alene med keepere. Men Godset-keeperen gikk seirende ut av duellen. 

Nå hadde tydeligvis Stabæk våknet. Og da Oliver Edvardsen ble felt innenfor 16-meteren, og Stabæk fikk straffe, trodde de tilreisende fra Bærum at miraklenes tid ikke var forbi.

Straffebom

Straffesparket fra innbytter Sammy Skytte sto dessverre ikke i stil. Svakt, midt på mål og rett i keeper var rett og slett elendig fra den danske innbytteren.

Fire minutter senere fikk Stabæk isvann i buksa da Fred Friday fikk strukket frem foten og lirket ballen forbi Marcus Sandberg i Stabæk-målet.

Stabæk var dessverre ikke i nærheten av å klare en utligning, og kun en god Sandberg i Stabæk-målet forhindret enda en Godset-scoring.

Eirik Kjønø har en meget vanskelig jobb foran seg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.