Skip to main content

Mangler ca. 8 millioner fra Moskva

Stabæk venter fremdeles på 8 millioner etter salget av Emil Bohinen til den russiske klubben CSKA Moskva.

Stabæk venter fremdeles på 8 millioner etter salget av Emil Bohinen til den russiske klubben CSKA Moskva. 

Foto: CSKA MOSKVA

Stabæk har ennå ikke fått rundt 8 millioner fra russiske CSKA Moskva for salget av Emil Bohinen. Pengene kan i stedet komme fra Italia. 

Tidligere denne uken omtalte Budstikka at Asker er i en fortvilet situasjon fordi de ikke har fått årets millionutbetaling for Sander Berges overgang til engelske Sheffield United. 

Daglig leder Rolf-Magne Walstad var tydelig på at pengene utgjør omtrent 10 prosent av klubbens omsetning. 

Stabæk mangler også penger fra et spillersalg. I februar 2021 ble Emil Bohinen solgt til CSKA Moskva. Fortsatt gjenstår to terminer for betalingen av overgangssummen. Så vidt Budstikka erfarer dreier det seg om til sammen rundt 8 millioner kroner, som gjenstår av russernes betaling. 

Utestengt 

Som følge av krigen i Ukraina, er en av sanksjonene mot Russland at banker er utestengt fra det internasjonale banksystemet, Swift. Ifølge Stabæks daglige leder, Jon Tunold, gjør det at CSKA Moskva ikke får betalt Stabæk. 

– Det er ikke uvilje til å betale fra russerne. De ønsker å gjøre opp, sier Tunold og legger til at CSKA Moskva-ledelsen har kommet med forslag om å forsøke å betale via andre land. 

– Vi må sørge for at alt er ryddig her og har tatt kontakt med UD om hvordan det kan løses.

Ifølge Tunold er det flere europeiske klubber som har samme utfordringer. 

Stabæk-lederen sier de har gitt russerne betalingsutsettelse til slutten av juni. 

– Pengene er viktige for likviditeten vår. Dette er penger vi har regnet med på årets budsjett og vi må finne en løsning på dette. 

Tunold sier også at han ikke frykter at pengene blir tapt og ikke ender opp hos Stabæk. Han legger også til at han er enig i sanksjonene mot Russland. 

Briljerer i Italia

Emil Bohinen er for tiden lånt ut fra Moskva til italienske Salernitana. Den italienske klubben så lenge ut til å rykke ned fra Serie A. Men med Bohinen på laget har Salernitana snudd det og er over nedrykksstreken med to seriekamper igjen. 

Emil Bohinen (til høyre) storspiller i Italia og kan bli kjøpt av Salernitana, som han er lånt ut til. Her fra en kamp mot Atalanta.
Emil Bohinen (til høyre) storspiller i Italia og kan bli kjøpt av Salernitana, som han er lånt ut til. Her fra en kamp mot Atalanta.
Foto: Spada/LaPresse via AP

Hvis klubben holder seg og Salernitana bruker en klausul om å kjøpe Bohinen av Moskva, er Stabæk enige med russerne om at en del av salgssummen skal gå fra Italia og til Norge. Det bekrefter Tunold. 

– Vi håper han spiller bra i Italia og håper han blir solgt dit. Da har vi en avtale om at en del av salgssummen skal gå rett til oss.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.