Skip to main content

Kristoffer Askildsen solgt fra Stabæk til Sampdoria

Kristoffer Askildsen er solgt fra Stabæk til italienske Sampdoria.

Foto: Knut Bjerke

Stabæk har solgt Kristoffer Askildsen til Italia.

Stabæk kom tirsdag til enighet med Genova-klubben Sampdoria om å selge Kristoffer Askildsen (19). 

– Dette føles veldig bra. Her får jeg utvikle meg videre i en klubb som ønsker å legge et løp for at jeg skal bli en enda bedre fotballspiller, sier Askildsen på en dårlig telefonlinje fra Italia.

Der har han nettopp signert en avtale som binder han til den italienske klubben Sampdoria frem til sommeren 2024. Kristoffer Askildsen fikk 14 kamper for Stabæk i eliteserien i fjor. Han har aldersbestemte landskamper for det norske G17, G18 og U21-landslaget.

– Man kan komme seg ut når man kan. Det er ikke den klubben man har fulgt tettest i Italia, men jeg føler meg trygg på at dette er riktig valg for meg, sier Askildsen.

Sampdoria trenes av tidligere Leicester-manager og Premier League-mester Claudio Ranieri. Han blir lagkamerat med tidligere Stabæk-spiller Morten Thorsby (23), som kom til den italienske klubben tidligere denne sesongen.

Rask overgang

– Det har vært en rask prosess, sier sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen til Stabæks nettside. 

Det er spekulert i en overgangssum på 2 millioner euro. Olsen sier ingen sum, men sier det er en bra avtale for Stabæk og slik han ser det en bra avtale for Askildsen. 

Midtbanespilleren debuterte for Stabæk i 2018 og har kun spilt 14 eliteseriekamper før han altså drar til en klubb i den italienske toppserien. 

– Jeg vil gi en stor takk til alle trenerne som har jobbet i akademiet og som har vært med og forme og utvikle Kristoffer. Han er en gutt som er veldig dedikert og god til å ta læring. Vi har sett en spiller som utviklet seg veldig og har tatt eliteserien med stormskritt. Ting skjer fort i fotball, konstaterer Inge André Olsen til Stabæks nettside. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.