Skip to main content

Kinoshita ferdig i Stabæk – vurderer forsterkninger

Kosuke Kinoshita fikk sine siste minutter i Stabæk-drakt mot Strømsgodset. Nå reiser han hjem til Tokyo.

Kosuke Kinoshita fikk sine siste minutter i Stabæk-drakt mot Strømsgodset. Nå reiser han hjem til Tokyo.

Foto: KNUT BJERKE

Stabæk ønsker å frigjøre ressurser for å kunne hente inn en ny angrepsspiller foran høstsesongen.

Mandag ettermiddag ble det klart at Kosuke Kinoshita er ferdig i Stabæk

– Det er ikke noe dramatikk i dette. I og med at Fitim Azemi og Kosuke er ganske like i styrker og svakheter, var det naturlig å la denne kontrakten gå ut nå, sier sportssjef Torgeir Bjarmann.

Han forklarer at avgangen vil kunne frigjøre midler til en ny angriper når overgangsvinduet åpner i august, og at de fremover vil sjekke ut en del forskjellige kandidater.

Lytter til Kjønø

Den ferske hovedtreneren Eirik Kjønø blir en viktig sparringpartner for Bjarmann de kommende ukene.

– Vi har en ny trener som skal få komme med sine ønsker og innspill rundt hva slags profil og ferdigheter en spiss skal ha. Eirik har en viktig stemme i denne diskusjonen, sier Bjarmann.

Sportssjefen er ikke bekymret for at Stabæk vil være tynt besatt på topp frem til en eventuell erstatter er på plass.

– Vi har grei dekning og flere som kan spille i angrepsleddet, så får vi se om vi finner noen som passer inn i måten Eirik ønsker å spille fotball på, sier Bjarmann.

Takker for Stabæk-tiden

Kinoshita reiser hjem til Japan i løpet av kort tid, og i en video på Stabæks Instagram-konto takker 26-åringen for årene på Nadderud.

– Det har vært en fin tid her i Stabæk siden jeg skrev under i 2019. Jeg setter pris på alle mine lagkamerater, trenere, støtteapparatet og ikke minst supporterne. Jeg ønsker alle lykke til med resten av sesongen, sier Kinoshita.

Kinoshita scoret seks mål på 41 opptredener for Stabæk. Søndag fikk han de siste syv minuttene da Stabæk tapte 1–2 for Strømsgodset på Marienlyst. Det ble hans siste opptreden i Stabæk-drakt.

Han har foreløpig ikke funnet seg en ny klubb.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.