Skip to main content

Kaz Sokolowski kan være tapt for Stabæk

FØRSTE DAG PÅ JOBBEN: Kaz Sokolowski, Henning Bergs tidligere assistent, hadde sin første kamp som fungerende hovedtrener for Stabæk. Den endte med tap mot Lillestrøm.

Lørdag ledet han sin første Stabæk-kamp, men Kaz Sokolowski er usikker på sin egen fremtid i Stabæk. Henning Berg har allerede kontaktet han, med ønske om å ha han med videre til kypriotisk fotball.

LILLESTRØM-STABÆK 1-0

Etter å ha ledet Stabæk gjennom 90 minutter med treningskamp mot Lillestrøm, forsøkte Kaz Sokolowski å dysse ned sin egen rolle i laget.

Han svarte først nei på Budstikkas spørsmål om han fungerer som hovedtrener for Stabæk, etter at Henning Berg denne uken forlot Stabæk til fordel for kypriotisk fotball. Underveis i kampen var det Sokolowski som trakk i trådene, og etter først å ha forsøkt å skyve ansvaret over på tidligere G16-trener Øystein Garborg, medgikk Sokolowski at det er han som fungerer som hovedtrener i klubben.

Inntil videre.

LES OGSÅ: Henning Berg ferdig Stabæk

Berg har ringt

For Sokolowski har allerede fått telefon fra Henning Berg, som ønsker han med som assistenttrener i den kypriotiske klubben Omonia Nicosia. BErg uttalte til Budstikka torsdag at han ønsket sin mangeårige assistent med seg videre. Sokolowski ble hentet til Stabæk av nettopp Henning Berg.

– Ja, vi har pratet sammen. Han (Henning Berg) ønsker å ha meg med dit, sier Sokolowski.

– Ønsker du selv å bli med?

– Det er ikke jeg som bestemmer det. Han ønsker meg ned dit, men det er klubbene som bestemmer dette, ikke jeg.

– Har du signalisert ovenfor Stabæk at du ønsker deg videre?

– Nei, jeg har ikke pratet med noen om dette, svarer Kaz Sokolowski.

Kaz Sokolowski har vært Henning Bergs assistent i Lyn, polske Legia Warszawa og ungarske Videoton.

LES OGSÅ: Her er Matthew Rusike tilbake etter beinbruddet

Forbereder Tromsø-kamp

Han mener helgens kamp ikke trengte noen hovedtrener, og at treningskampen ikke var stort annet enn nettopp trening. Om én uke er det kamp mot Tromsø på Nadderud stadion.

– Hvem leder arbeidet frem mot den kampen?

– Det blir meg, Øystein (Garborg) og Espen (Granli) i et team, dersom klubben ikke kommer med noen annen beskjed. Det er vår jobb å gjøre laget best mulig forberedt til Tromsø-kampen. Det er det hjelpetrenere gjør, de hjelper, sier Sokolowski.

Han var fornøyd med at de fleste av spillerne fikk spilletid lørdag. Troppen var syltynn mot Lillestrøm lørdag med Hugo Vetlesen og Tobias Børkeeiet ute med sykdom, samtidig som at Jeppe Arctander Moe og Sindre Mauritz-Hansen er ute med skade. Ronald Hernandez og Madis Vihmann er begge opptatt med landslagsspill.

– I dag var positivt for gutta, mange fikk spille og vi hadde noen sjanser. Selv om det ble tap er vi fornøyd med måten spillerne avsluttet denne uken.

LES OGSÅ: Kjetil Rekdal etter Berg-exit: – Jeg leter etter jobb

Tam kamp

Selve treningskampen var ikke noe fyrverkeri, på en fin gressbane utenfor LSK-hallen. Publikum ble henvist til et området bak gjerdet, hvor de fikk se to lag som skulle dra i gang sveiven etter en periode med spillefri.

Vertene Lillestrøm hadde de største sjansene, og fikk også kampens eneste scoring da Thomas Lehne Olsen spilte fri Aleksander Melgalvis som scoret ett minutt ut i den andre omgangen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.