Skip to main content

Kapteinen holder det han lovet – og dermed er Stabæk ubeseiret

Her stanger Andreas Hanche-Olsen inn 1-0 for Stabæk mot Sandefjord.

Foto: Karl Braanaas

Andreas Hanche-Olsen sa før sesongstart at han skulle score en del mål i år. Nå er han i gang, og dermed er Stabæk er ubeseiret i eliteserien.

STABÆK – SANDEFJORD 2–0 (1–0)

Stabæks lagkaptein har ofte stått igjen etter trening og trent på offensive dødballer. Han fortalte etter generalprøven mot Odd at han hadde skumle hensikter om å score en del mål i år. 

Onsdag stanget han Stabæk i ledelsen mot Sandefjord og stengte deretter igjen bakover for hjemmelaget. Dermed tok Stabæk årets første seier i eliteserien fotball. Laget har heller ikke sluppet inn mål på de to første hjemmekampene. 

Andreas Hanche-Olsen spilte til en åtter på Budstikkas spillerbørs. 

– Jeg vet at de (målene) kommer om dødballene er godt slått da kommer det til å bli scoringer, sier Hanche-Olsen. 

Det lukter mål av Stabæk-kaptein hver gang han går frem i banen på en dødballsituasjon. 

Han innrømmer at med enda mer flyt kunne han hatt flere scoringer mot Sandefjord. 

– Det kunne vært tre mål og en målgivende. Jeg vet ikke om jeg skal legge listen der for hver kamp, smiler forsvarsspilleren og legger til at han stortrives når han får komme på besøk i motstandernes 16-meter.  

– Da tenker jeg bare at ballen skal bankes inn. 

Drømmer om landslaget

23-åringen var også sentral for at Stabæk igjen stengte igjen bakover. Midtstopperen har U21-landskamper for Norge. Han sier han ikke har tenkt så mye på A-landslaget ennå. 

– Jeg tror og håper det skal være mulig på sikt. Om et par år er målet å være med. Jeg har en drøm, sier han. 

Fortjent

Stabæk gikk rett i strupen på Sandefjord, og allerede etter drøyt to minutters spill hadde hjemmelaget en halvsjanse da Andreas Hanche-Olsen avsluttet etter et frispark.

Men det hele jevnet seg raskt ut, og da 11 minutter var spilt kom Rufo til Sandefjords og kampens første skikkelige målsjanse da han bredsidet et innlegg fra venstre rett på Sandberg i Stabæks mål. 

SE STIKKABØRSEN: Banens desidert beste

Fire minutter senere spurtet Oliver Edvardsen i bakrommet etter en lang pasning fra Amankwah. Stabæks spiss viste at han har stor fart, nådde ballen først og fra skrått hold smalt han til. Sandefjords keeper fikk så vidt reddet. 

Etter en halv time vant Kornelius Normann-Hansen en corner for Stabæk. Emil Bohinen slo inn, Andreas Hanche-Olsen steg til værs og nikket klokkerent ned i hjørnet til Stabæk-ledelse 1–0. 

To minutter senere var hjemmelaget nære ved å doble ledelsen. Luc Kassi var alene helt nede ved dødlinjen, fem meter fra mål og valgte å skyte i stedet for å spille ut til Vetlesen som ventet foran mål. 

Seks minutter før pause var det Hanche-Olsen som slo en fin pasning i bakrommet. Luc Kassi kastet seg inn bak Sandefjord-forsvaret, traff ballen på volley, men skjøt over. 

Flere mål ble det ikke i 1. omgang og Stabæk gikk til pause med ledelse 1–0. 

Rødt kort

Yaw Ihle Amankwah har vært skadet i deler av oppkjøringen til årets sesong. Åtte minutter ut i 2. omgang måtte han gå av banen med skade. Jørgen Olsen Øveraas, som kom til Stabæk for noen dager siden, fikk sin debut da Amankwah måtte ut. 

Etter 59 minutters spill var Emil Palsson for sen i en takling mot Hugo Vetlesen. Sandefjords midtbanespiller fikk sitt andre gule kort og dermed rødt. 

Stabæk kjørte på for 2–0. Oliver Edvardsen var et par centimeter for kort til at han klarte å styre inn ballen med hodet på et innlegg fra Normann Hansen.

Luc Kassi måket et skudd like utenfor krysset. 

Syv minutter før slutt kombinerte Stabæk fint inne i Sandefjords 16-meter. Edvardsen spilte fri Hugo Vetlesen, som styrte inn 2–0 i hjørnet. 

I det 87. minutt stormet Kornelius Normann Hansen frem på høyresiden. Avslutningen smalt i stolpen og ut. 

Mot slutten kontrollerte Stabæk inn til seier og dermed står laget med fem poeng på tre kamper. 

Stabæk 2 (1)

Sandefjord 0 (0)

Fotball, eliteserien menn

Mål: 1–0 (30.) Andreas Hanche-Olsen, 2–0 (83.) Hugo Vetlesen

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger

Gult kort: Kornelius Normann-Hansen, Stabæk, Erik Brenden, Emil Palsson, Rufo, Sandefjord

Rødt kort: Emil Palsson, Sandefjord

Stabæk: Marcus Sandberg – Emil Jonassen, Yaw Ihle Amankwah, Andreas Hanche-Olsen, Mats Solheim – Kornalius Normann-Hansen, Tortol Lumanza, Emil Bohinen, Hugo Vetlesen, Luc Kassi – Oliver Valaker Edvardsen

Innbyttere: Magnus Strandman Lundal i 78. min. for Lumanza, Jesper Isaksen i 89. min. for Kassi

Tilskuere: 200 på Nadderud

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.