Skip to main content

Jan Jönsson: – Forholdet til Stabæk har alltid vært godt

MØTE: Her forlater en lite snakkesalig Jan Jönsson møtet med Stabæk.

Over flere timer satt Jan Jönsson i møte med trenerapparatet i Stabæk. Etter det Budstikka erfarer presenteres han som Stabæk-trener om kort tid.

Den svenske treneren var lite snakkesalig etter det over tre timer lange møtet, hvor han blant annet fikk se flere videoklipp fra årets sesong.

– Vi får ta mer i morgen, nå skal jeg ta noen telefoner, svarte Jönsson på spørsmål om hva møtet dreide seg om.

– Hvordan er ditt forhold til Stabæk nå, etter alle disse årene?

– Det har alltid vært godt. Det er et spesielt område, en spesiell klubb og et spesielt folk. Det har jeg alltid følt, og det blir bare sterkere med årene, sier Jönsson, som trolig signerer en avtale med klubben tirsdag.

Ingen i Stabæk ønsker å kommentere situasjonen overfor Budstikka. Sportslig leder Inge André Olsen var tilstede på møte, men forlot det like før halv ni - mens trenerapparatet og Jönsson ble sittende ytterligere en halvtime.

LES OGSÅ: 

 

PÅ FORNEBU: Her er Jan Jönsson (midten) på vei inn i samtaler med Stabæks trenerapparat, og sportslig leder Inge André Olsen.

Ingen kommentar

Stabæk har ved flere anledninger benyttet seg av hotellet når de skal signere nye spillere og trenere. Skotske Billy McKinlay og marokkanske Youness Mokhtar er eksempler på personer som ble presentert på hotellet.

Det var NRK som først meldte at Stabæk var i dialog med svensken. Rikskringkasteren har tilknyttet seg ekspertisen til Morten Morisbak Skjønsberg, som tidligere her spilt under Jönsson i Stabæk - og var en del av laget som tok gull tilbake i 2008. Til rikskringkasteren uttaler Skjønsberg at han tror Jönsson kan passe klubben godt.

– Han er jo åpenbart en mann som kjenner klubben godt. Han har et bra fotballhode, og en spillende stil som passer inn, sier Skjønsberg til NRK.

– Han er tross alt den eneste treneren som har ført Stabæk til seriegull, så det er jo naturlig at han har en høy stjerne der, legger han til.

Henning Berg forlot klubben på torsdag, for å bli trener på Kypros. Lørdag ble kabalen enda vanskeligere da assistenttrener Kaz Sokolowski uttalte at også han kan være tapt for Stabæk.

Inge André Olsen leder arbeidet med å finne klubbens nye trener, sammen med tidligere sportslig leder Tom Schelvan. Schelvan var i sin tid mannen som hentet Jönsson til klubben. Jönsson avsluttet nylig en trenerjobb for Shimizu S-Pulse.

Samtidig skal Jönssons datter, Zara Jönsson, signert en avtale med Stabæk.

 

TRENER: Jan Jönsson er den mest suksessfulle Stabæk-treneren i historien. Nå er han på vei tilbake. Her fra en kamp i 2007 da Stabæk knuste Tromsø 5-0 på Nadderud.

Fra 1. divisjon til gull

Jönsson overtok Stabæk i 2005. Han ledet laget fra 1. divisjon det året, til seriegull i 2008. I 2010 bestemte svensken seg for å gi seg i klubben fordi han ønsket «nye utfordringer».

De siste ukene har han også vært koblet til trenerjobben i Strømsgodset, men nå kan det altså ende med en retur til Stabæk isteden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.